Det er vel trolig bare én i hele verden som kjører rundt i en mintfarget Fiat med øyevipper og et bilskilt som sier «yndling», og det er Ingrid Kristina Johansen (36).

– Folk legger merke til «Bella». Spesielt den dagen jeg skulle på fotoshoot og kjørte rundt med masse ballonger ut av vinduet, ler 36-åringen.

LES OGSÅ: Kjenner du noen som yter ekstra god service?

Ikke et enkelt liv

Hun står på kjøkkenet i huset der hun bor sammen med mann og to barn på fire og sju år.

Huset, som ligger helt i vannkanten ved Rekkevik, har vært både hjemmet og arbeidsplassen hennes de to siste årene. Da tok hun steget fullt ut og satset alt på gründerideen om å lage nøkkelknipper med sølvnøkler til babyer.

– Jeg trengte dåpsgave til min egen sønn, og ønsket noe moderne, praktisk og varig, og ikke noe som ble liggende i en skuff, sier hun.

1. desember feiret bedriften hennes Yndlingsknippet to år. Statistikken tilsier at det er stor sjanse for å gå konkurs når man starter en liten bedrift. Sju av ti småbedrifter som etablerer seg overlever ikke.

– Nå er jeg over den magiske gründergrensen, og jeg har bevist at det er liv laga for konseptet, sier hun.

– Men det er ikke noe enkelt liv, slår hun fast.

Med seg selv som eneste kollega kan dagene på Rekkevik bli ensomme.

– Jeg har det fleksibelt, og det er veldig kjekt nå i småbarnsfasen, spesielt siden mannen min jobber i Oslo og er mye der. Samtidig har jeg aldri helt fri. Det er sårbart på mange måter. Hvis jeg knekker en arm, da vet jeg ikke hva jeg skal gjøre, sier hun.

LES OGSÅ: Heidi fikk ikke hjelpen hun ville ha – sluttet i jobben og startet sin egen bedrift

Den første julepynten

I fjor utviklet hun et tilleggsprodukt i nettbutikken som ble godt mottatt.

«Min første julepynt» er laget av ekte sølv med gravert navn og årstall, og en sløyfe.

– Tanken er at det kan være den første julepynten barnet får, som følger de hele livet og som framkaller gode minner om barndommens jul, sier Ingrid.

 

Så langt har hun designet to ulike modeller, en med hjerte og en med stjerne. Selve hjertet er støpt i Fredrikstad, men gravering og montering står hun for selv. Hver eneste sløyfe er knyttet for hånd.

– Planen er å utvikle en ny modell hvert år, slik at dette blir et samleobjekt. Folk i dag er opptatt av personlige gaver med navn på. Derfor har jeg investert i en graveringsmaskin. Det er veldig moro, sier hun.

LES OGSÅ: Har fått i oppdrag å pakke inn tusenvis av en helt spesiell skrubb

Lever sitt eget liv

I utgangspunktet har hun designet yndlingsprodukter til babyer, men kundene synes at nøklene passet til flere anledninger utover dåp.

– Yndlingsknippet var opprinnelig ment som en babygave til spesielle anledninger i babyens første leveår. Det som er litt morsomt nå er at svært mange har et spesielt forhold til nøkler, så nå lever de sitt eget liv der ute. Jeg får tilbakemeldinger på at folk kjøper dem til bryllup, som innflyttingsgave, eksamensgave og forlovergave.

Veien til gründerlivet på Rekkevik har gått via både Forsvaret, jusstudier og moteskolen Esmod.

– Jeg har bestandig vært kreativ, og jeg har strikket og sydd siden jeg var fire-fem år. Etter videregående var jeg fire år i Forsvaret, først Befalsskolen, deretter Krigsskolen. Jeg tenkte at jeg må få meg en trygg utdannelse. Men så bestemte jeg meg for å gå moteskolen Esmod, så jeg er egentlig utdannet klesdesigner, forteller hun.

– Hva tenker du om veien videre?

– Jeg har ambisjoner! Det må jeg ha. Jeg tenker at dette skal bli stort og at Yndlingsknippet skal bli en klassiker på ethvert gavebord. Jeg er sikker på at jeg har funnet nøkkelen til suksess. Men la oss si det sånn at jeg fortsatt står og fomler litt med låsen. Plutselig løsner det.