Mye som skjer på høstfestival på KUF-huset

MYE SOM SKJER: – Ting som skal gis bort til bruktmarkedet eller kjolefestivalen kan leveres på KUF-huset torsdag 20. september mellom klokken 18 og 20, sier diakon Mari Løchen (t.h.). Fra venstre står  Laurits Løchen (Tria-Tweens), Turid Pedersen (KUF), Britt Mari Zakariassen (kateket), Knut Zakariassen (prest), Ragnhild Lia  (dirigent), Kåre W. Pedersen (menighetsråd og KUF) ogTarina Sørum (konfirmant og Café Underground).

MYE SOM SKJER: – Ting som skal gis bort til bruktmarkedet eller kjolefestivalen kan leveres på KUF-huset torsdag 20. september mellom klokken 18 og 20, sier diakon Mari Løchen (t.h.). Fra venstre står Laurits Løchen (Tria-Tweens), Turid Pedersen (KUF), Britt Mari Zakariassen (kateket), Knut Zakariassen (prest), Ragnhild Lia (dirigent), Kåre W. Pedersen (menighetsråd og KUF) ogTarina Sørum (konfirmant og Café Underground). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vil du lære om kortreist mat og det enkle livet i naturen? Eller har du noe som trengs å fikses, eller vil kjøpe brukte klær og utstyr? Mulighetene er mange hvis du går på Høstfestivalen på KUF-huset.

DEL

– Nærmiljøet vårt er så viktig! Derfor arrangerer vi høstfestival på KUF-huset i Øvre Doktor Holms vei fra fredag 21. til søndag 23. september, forteller Mari Løchen, diakon i Larvik menighet.

Sammen med ansatte og frivillige i menigheten og i Larvik KFUK-KFUM forteller Løchen at de ønsker å skape noe som gjør godt for nærmiljøet og hele byen. Et viktig stikkord for festivalen er bærekraft, både for mennesker, tro og miljø.

– Fra Thor Heyerdahl videregående til Hovland finnes det ikke lenger så mange naturlige møtesteder for folk. Høstfestivalen er et forsøk på å rette oppmerksomheten mot viktigheten av nærmiljøet og alle de menneskene som bor der, sier hun.

Og med nærmiljøet tenker hun også utover Byskogens grenser.

– Alle er hjertelig velkommen til både å komme og delta på en aktivitet eller alt. Vi vil gjerne ha med hele byen på dette.

LES OGSÅ: «Drama»-veien i Byskogen blir vernet

Masse på programmet

Festivalen starter med åpningsfest med grillmat, kor, skuespill, ansiktsmaling og natursti på KUF-huset klokken 17 fredag, og avsluttes med festivalgudstjeneste klokken 11 på søndag.

I løpet av helgen skjer det masse forskjellig, og har du tid til overs, så er det bare å melde seg som frivillig.

Tre lokale kapasiteter skal bidra med ord og musikk. Fredag kommer Torgeir Wittersø Skancke for å fortelle om gleden over naturen og det å leve enkelt.

Lørdag kveld skal bonde Elisabeth Irgens Hokstad fra Tjølling snakke om økologisk og kortreist mat, og Hedda Brekke Aronsen skal bidra med sang og musikk.

LES OGSÅ: Starter nytt prosjektkor: – Men vi skal ikke opptre!

LOKALE KAPASITETER: –Torgeier Wittersø Skancke, Hedda Brekke Aronsen og Elisabeth Irgens Hokstad skal delta på Høstfestivalen, sier kateket Britt Mari Zakariassen (t.v.) og diakon Mari Løchen, og viser fram bilder av de lokale heltene.

LOKALE KAPASITETER: –Torgeier Wittersø Skancke, Hedda Brekke Aronsen og Elisabeth Irgens Hokstad skal delta på Høstfestivalen, sier kateket Britt Mari Zakariassen (t.v.) og diakon Mari Løchen, og viser fram bilder av de lokale heltene. Foto:

Skal ha fiksefest

Prest Knut Zakariassen og elektriker Kåre W. Pedersen står klare med gode råd for fiksing av elektroniske og elektriske saker.

– Vi arrangerer fiksefest, forteller de to, og utdyper:

– Fiksefester startet i London for noen år tilbake, og siden er det avholdt noen i Oslo. Men dette tror jeg blir den første i Larvik. Vi kan ikke garantere at vi kan reparere alt, men forhåpentligvis kan vi i hvert fall avgjøre om en ting er verdt å reparere eller ikke.

Arrangørene ønsker å bidra til gjenbruk, og til å gi klær og gjenstander lengre levetid.

– Ta med en gardin eller bukse som du ønsker å legge opp, så skal vi lære bort, sier kateket Britt Mari Zakariassen og Turid Pedersen fra KUF.

Turid Pedersen forteller at hun også gjerne bidrar med gode råd og tips innen safting, sylting og hermetisering.

– Jeg tilhører den generasjonen som fortsatt driver med sånt, smiler hun.

Bruktmarked for klær og utstyr

Både fredag og lørdag blir det bruktmarked for barneartikler. Lørdag blir det mulighet for å kjøpe seg en «ny» kjole til 100 kroner.

– Ting som skal gis bort til bruktmarkedet eller kjolefestivalen kan leveres på KUF-huset torsdag 20. september mellom klokken 18 og 20, sier diakonen.

Folk i alle aldre deltar på arrangementet, og i Café Underground arrangerer ungdommene vegetar-kafé.

– Og kan du få med at vi arrangerer Speaker's corner på lørdagen? Vi ønsker oss noen som kan ta ordet og si noe om hva som finnes i nærmiljøet, hva de ønsker seg eller eventuelt kan bidra med, sier kateket Britt Mari Zakariassen.

Artikkeltags