Støtte for søknad om å få Røkkes blå tårn til Larvik

STØTTET: Både ordfører og kommunestyre ønsker at det jobbes for å få Røkkes blå tårn til Larvik.

STØTTET: Både ordfører og kommunestyre ønsker at det jobbes for å få Røkkes blå tårn til Larvik. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En tverrpolitisk interpellasjon om at rådmannen i Larvik bør gå i dialog med Verdenshavenes tårn med ønske om en etablering i Larvik kommune, samt tilrettelegge for potensielle lokasjoner, ble fremmet i kommunestyret onsdag.

DEL

Ordføreren var klart i sitt svar: «Ordfører har allerede gjort en første henvendelse og har fått en tilbakemelding på status. For å i det hele tatt komme i betraktning må dette være godt forankret i kommunestyret, at vi ønsker denne etableringen. «Verdenshavets Hovedkontor» er i en prosess hvor de jobber med å utforme kriterier og med byggets innhold. De vil i de nærmeste månedene annonsere spennende nye partnerskap og aktiviteter som vil inngå i bygget. Det tas sikte på en avgjørelse om lokalisering om ett års tid. Så, ordfører støtter interpellanten.»

Saken ble diskutert i kommunestyret, men motstanderne var få.

MODELLEN: Modell av skyskraperen «Det store Blå» som Kjell Inge Røkke i utgangspunktet ville bygge på Fornebu i forbindelse med World Ocean Headquarters (WOH), et verdensledende havsenter på Fornebu.

MODELLEN: Modell av skyskraperen «Det store Blå» som Kjell Inge Røkke i utgangspunktet ville bygge på Fornebu i forbindelse med World Ocean Headquarters (WOH), et verdensledende havsenter på Fornebu. Foto:

«Dette må være et valgkampinnspill. 250 meter høyt? Det kan jeg ikke være med på, selv om jeg gjerne skulle hatt arbeidsplassene», sa Sps, og varaordfører, Olav Nordheim.

Negativ var også Mdgs Hallstein Bast, som sa at dette ikke var noe som passer inn i Larvik.

«Dette er snakk om brutal arkitektur som ikke passer hos oss. «Gigantomi og småstrebersk» av en småby å tenke på dette», sa Bast blant annet.

Per Manvik (Frp) sa at man burde få til enstemmighet for å gå i dialog med Røkkes selskap, mens Ole Martin Holthe (H) mente at bygget ville kunne gi Larvik store ringvirkninger og stor attraktivitet.

Interpellasjonen om å gi rådmannen i oppdrag å gå i dialog med Røkkes selskap ble til slutt vedtatt mot fem stemmer.

Interpellasjonen var sendt inn av Magdalena Lindtvedt, Venstre, Bjarne Steen, Høyre, Per Manvik, Frp, Olaf Holm Krf.

Artikkeltags