Gå til sidens hovedinnhold

Her kan du se og oppleve kronprinsparet: – Det viktigste er at det blir en folkefest!

Artikkelen er over 3 år gammel

Når kronprinsparet ankommer Larvik torsdag morgen, skal de få oppleve mye av det beste kommunen har å by på. – Ta med flagg og bli med på en gedigen folkefest, oppfordrer Hildegunn og Nils-Fredrik.

Hildegunn S. Riksfjord og Nils Fredrik Lysebo har varierte arbeidsdager som kommunikasjonsrådgivere i Larvik kommune. Men å forberede besøk fra Slottet er første gang de gjør.

Nå begynner imidlertid det meste å bli klart.

– Folk er utrolig engasjerte og positive, det gjør jobben enklere, sier de to.

De håper og tror at folk i Larvik finner fram flagg og blir med på en skikkelig folkefest.

Det hele begynner i Stavern

Hvert år legger kronprinsparet ut på en høstlig tur til et av landets fylker. Torsdag 6. september avslutter Haakon og Mette-Marit den tre dager lange Vestfold-turen med heldagsbesøk i Larvik.

Kronprinsen og Kronprinsessen reiser til Vestfold med Kongeskipet «Norge», og torsdag vil de ankomme Dampskipsbrygga i Stavern i kongeskipets sjalupp. De vil overnatte på skipet og også spise de fleste av måltidene sine der. Skipet vil ligger for anker utenfor Stavern.

(saken fortsetter under bildet)

– Vår første oppfordring til folk er å møte opp i Stavern torsdag morgen klokka 08.30. Kom gjerne i båt eller til fots ved området rundt Dampskipsbrygga, sier Nils Fredrik.

Kronprinsparet vil bli ønsket velkommen av ordfører Rune Høiseth og havnesjef Jan Fredrik Jonas, og få overrakt blomster av Sivert Ottem-Guii og Elida Kjellerød, begge 2. klasse-elever fra Stavern skole.

– Akkurat denne velkomstseansen i Stavern tar ikke så lang tid, så det blir for å få et glimt. Men det er kanskje noe av det mest spektakulære glimtet. Vi håper så mange som mulig tar med flagg og kommer, sier han.

Haakon og Mette-Marit besøker Larvik og blir midtpunkter under folkefest

Lunsj med lokal ungdom

Fra Stavern blir det avreise til Kjærra Fossepark. Kronprinsparet ankommer Kjærra 09.50.

– Det er lurt at folk er på plass allerede 09.30. Og at de da enten står langs ruta fra parkeringsplassen eller går ned til amfiet, slik at man får sett kronprinsparet, og ikke blir halen, oppfordrer Hildegunn.

Hun gjør oppmerksom på at publikum blir henvist til å parkere ved Høyt og Lavt denne dagen.

I Kjærra Fossepark skal lag og foreninger som 4H, Lardal jeger og fisks ungdomsgruppe, Styrvoll skytterlag, Bygdekvinnene, og Lardal Kunst og Hobby vise fram sine aktiviteter. Kronprinsparet skal også få en orientering om laksefisket og Kjærrateina.

Kronprinsparet har selv ytret et ønske om spise lunsj sammen med unge representanter fra disse foreningene.

– Da skal de selvsagt få en smaksprøve på lokal mat, forteller Nils Fredrik.

På Menyen, som Bygdekvinnelagene står for, står det selvsagt lågalaks, elg, bakerovnsbrød med prim og ost og flatbrød.

Kronprinsparet returnerer fra Kjærra klokken 10.55.

– Da vil aktivitetene fortsette, så det er hyggelig om folk som har tatt turen ønsker å bli igjen, sier kommunikasjonsrådgiverne.

Tilbake til Stavern

Klokken 12.15 bør alle som ønsker å ta del i folkefesten være på plass i Leiren. Da vil Kronprinsparet bli møtt av festivningsforvalter Trond Bergan og vandre gjennom Leirens «hovedgate».

(saken fortsetter under bildet)

12.30 starter programmet fra scenen, der det er lagt opp til et variert program. Det blir oppvisning ved Politihøgskolen, taler fra ordfører og fra Mette-Marit, Fargespill og Nesjarspelet opptrer, og det blir kulturelle innslag ved Kristine Emilie Krüger (fiolin), Maria Røsholt (sang) og Marius Abrahamsen (slampoesi).

– Hele seansen er åpen for absolutt alle. Vi har lagt opp til ståplasser, men vi prøver selvsagt å legge til rette for dem som måtte ha andre behov.

Og om det allerede er nevnt et par ganger, så sier Hildegunn og Nils Fredrik det igjen:

– Finn fram flagg og bli med på en skikkelig folkefest!

Kronprinsparets program i Larvik, torsdag 6. september

 • 09:00: Ankomst i sjaluppen på Dampskipsbrygga i Stavern. Ordfører og havnesjef ønsker velkommen. Avreise i bil til Kjærra fossepark
   
 • 09:50: Ankomst Kjærra Fossepark. Vandre sammen med representanter fra stiftelsen Kjærra Fossepark og skoleelever fra parkeringsplassen til fosseparken, krysse broa over fossen og bort til amfiet
   
 • 10:20: Se på utstillinger og prøve aktiviteter ved amfiet. 4H, Lardal jeger og fisk – ungdomsgruppe, Styrvoll skytterlag, Bygdekvinnene, Lardal Kunst og Hobby vil være tilstede og det blir en orientering om laksefisket og Kjærrateina. Kronprinsparet vil også få smaksprøver på lokal mat.
   
 • 12:15: Ankomst Stavern ved hovedporten til Fredriksvern verft (Tollbodgaten). Vandring gjennom Leirens hovedgate.
   
 • 12:40: FOLKEFEST og program fra scene: Oppvisning ved politihøgskolen, taler (ordfører og kronprinsparet), Fargespill og Nesjarspelet opptrer og det blir kulturelle innslag v/ Kristine Emilie Krüger (fiolin), Maria Røsholt (sang) og Marius Abrahamsen (slampoesi). Larvik kommune håper så mange som mulig tar turen til Stavern denne dagen. Ta med flagg! 

Etter folkefesten vil Kronprinsparet besøke kadettbrakka, ha et kort pressemøte ved kanalbrua før de vil vandre langs steinbrakkene og ta farvel ca. kl. 14.00.

Kilde: Larvik kommune

Kommentarer til denne saken