Rebecca (25) nærmer seg finalen i Miss Norway: – Jeg vil fremstå som et sunt ideal for unge jenter

VIL HJELPE: Rebecca Bjørk (25) fra Larvik står igjen som en av de ti siste deltagerne i Miss Norway.

VIL HJELPE: Rebecca Bjørk (25) fra Larvik står igjen som en av de ti siste deltagerne i Miss Norway. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Rebecca Bjørk står igjen som en av de ti siste deltakerne i skjønnhetskonkurransen Miss Norway. Hun ønsker å fremstå som en god rollemodell om hun skulle stikke av med seieren.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Jeg har vært inne på tanken om å være med tidligere, men så har jeg bodd mange år i utlandet og tenkt at det ville bli vanskelig. Nå er jeg veldig glad for å få være deltager, og konseptet passer meg bra, sier Larvik-jenta.

Skjønnhetskonkurransen arrangeres årlig, og formålet er blant annet å kåre en vinner som kan være en forbilledlig representant for veldedige organisasjoner.

Reiste til Kenya

25-åringen fra Larvik har tatt en bachelorgrad i USA og er for tiden bosatt i Los Angeles. Hun brenner for å hjelpe mennesker som trenger det, og fikk nylig hjelp av venner og bekjente til å reise midler for å kunne starte et rescue-senter i Kenya.

– Jeg ønsker å nå ut på så mange kontinenter som mulig, og følte Afrika var et sted jeg ønsket å bidra. Jeg ble dermed satt i kontakt med noen i Kenya. Der har jeg vært med på å starte et rescue-senter for jenter som blir utsatt for vold og hadde også et prosjekt rundt gatebarn, hvor vi lagde mat til rundt 200 barn og forsynte dem med litt klær og toalettartikler. Jeg så virkelig hvor viktig den hjelpen er for dem, sier hun.

Engasjert hjemme

Og Bjørk ønsker også å hjelpe de menneskene som trenger det her hjemme i Norge.

– Jeg har jobbet både i Larvik og Sandefjord, blant annet med eldreomsorg. Det er så mange eldre mennesker på sykehjem som ikke har mennesker rundt seg til å ta vare på dem. Derfor jobber jeg så gjerne for at de ikke skal bli sittende alene, men kommer seg ut litt, forteller hun.

Rollemodell

Hun har klare meninger om hva vinneren av konkurransen burde ha.

– Det er så viktig å få fram at det ikke bare må handle om utseende, men også minst like mye om personlighet. Personen som vinner bør stå fram med gode verdier. Med en slik tittel skal man være en rollemodell for mange unge jenter, og de trenger å se at man kan få til mange ting i livet uten å være supermodell. Alt handler om hard jobbing, og det føler jeg at jeg kan være et bra eksempel på, sier hun.

– Vi er svært privilegerte her i Norge, vi har tilgang på så mye som andre i verden ikke har. Og jeg tror det er mange som egentlig ønsker å hjelpe, men de prioriterer det ikke, sier Bjørk.

Flytter hjem

Nå er planen å flytte hjem til Norge, og prosjektene vil hun fortsette med uavhengig av om hun går til topps i konkurransen eller ikke.

– Jeg kommer hjem til Vestfold i mai eller juni, og finalen er i juli. Men uansett om jeg vinner eller ikke, ønsker jeg å følge opp spesielt dette senteret i Kenya. Jeg skal også ha et samarbeid med kreftavdelingen ved Rikshospitalet til sommeren, avslutter hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken