Ove har krabbet fra Lillestrøm for Barnekreftforeningen. Nå er han straks i mål.

SLITEN: Man blir sliten av å krabbe fra Lillestrøm til Larvik.

SLITEN: Man blir sliten av å krabbe fra Lillestrøm til Larvik. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ove er rett ved bygrensa til Larvik etter å ha krabbet fra Lillestrøm. – Jeg er ganske sliten, innrømmer han, men legger til at det er en liten pris å betale når han har samlet inn i overkant av 80.000 kroner til Barnekreftforeningen. – Fantastisk, sier frivillig i foreningen, Gry Ellinsgard.

DEL

Det var etter et Premier League-veddemål med sønnen at Ove Øderud fra Jessheim bestemte seg for å krabbe fra Lillestrøm til Larvik.

– Sønnen min sa at hvis laget hans rykket ned, så skulle han krabbe den distansen. Og da kunne ikke jeg være dårligere. Og så gikk det som det gikk. Jeg tapte veddemålet, og da gikk sommeren med til å krabbe, forteller han.

Det er en noe medtatt Øderud som møter ØP på Tjøllingvollen fredag kveld - dagen før målgangen ved Larviks bygrense.

– Nå har vi rundt seks kilometer igjen til mål. Vi er ikke helt sikre på hvor bygrensa til Larvik er, men vi finner den. Det skal bli sinnssykt deilig. Vi er rimelig slitne, innrømmer han.

Les også: Sikret den første norske VM-plassen i aufguss

80.000 kroner til Barnekreftforeningen

Han sitter imidlertid ikke tomhendt igjen etter endt tur. I løpet av prosjektet har Øderud og hans samarbeidspartnere samlet inn i overkant av 80.000 kroner til Barnekreftforeningen.

– Det er vi veldig fornøyde med. Det er mange mennesker som har bidratt, sier han.

Frivillig i Barnekreftforeningen Oslo og Akershus, Gry Ellingsgard, skryter av prosjektet.

– Det er ikke summen eller pengene som er viktigst. Fokuset Ove setter på Barnekreftforeningen og på kreftsyke barn og deres familier er det viktigste. Det er fantastisk, sier hun.

- Samtidig er det klart at 80.000 kroner er vanvittig mye penger for oss. Og Ove ønsker at disse pengene skal gå til opplevelser for barna og familiene i den vanskelige perioden de er i, sier Ellingsgard.

– Vi har for eksempel arrangementer som turer til Tusenfryd, bading på Bislett bad, sommerfest og andre treff. Og utenom det bistår vi barna og familiene deres. Vi er selv frivillige mødre og fedre som har opplevd å ha kreftsyke barn, forklarer hun.

Ellingsgard forteller at de har merket et økt fokus på Barnekreftforeningen etter av Øderud startet prosjektet sitt.

– Siden han begynte å krabbe tidligere i sommer har vi fått en økning i følgere på Instagram og på Facebook. Det betyr mye, for der legger vi ut informasjon om arrangementene våre og om foreningen, sier hun.

Les også: - Nesten hver eneste bil hadde fått bot

– Et enkelt valg

Øderud forteller at formålet for innsamlingen var lett å finne da han bestemte seg for å lage et konsept av krabbeturen.

– Det var et enkelt valg. Moren min døde av kreft, og det å være med henne på behandling og se kreftsyke barn gjorde sterkt inntrykk på meg. Jeg har også vært lærer og hatt elever som var kreftsyke. Og Barnekreftforeningen er en ganske liten forening som sliter litt med å få nok oppmerksomhet. Så det var enkelt å finne ut at jeg ville samle inn penger til dem, sier han.

I løpet av turen har Øderud vært sponset av Betsson.

– Og ellers har privatpersoner bidratt. Noen har også kommet for å krabbe en del av veien. Blant annet deltok John Arne Riise, smiler han.

Les også: – Parkeringskaoset kan skremme vekk turistene

Artikkeltags