Solgte fire boliger på under ett døgn: – Svært uvanlig i Larvik

GODE RESULTATER : Daglig leder i Eie eiendomsmegling Larvik, Eskil Støvland, er fornøyd med årets start så langt.

GODE RESULTATER : Daglig leder i Eie eiendomsmegling Larvik, Eskil Støvland, er fornøyd med årets start så langt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Eie Eiendomsmegling i Larvik har fått en svært god start på nyåret da antall oppdrag har økt med 300 prosent, til tross for det er solgt færre boliger.

DEL

– Vi antar at det kommer som følge av gode kundeopplevelser og at stadig flere kjenner til oss, fornøyde kunder er vår beste reklame. Spesielt gledelig er disse tallene for oss da vi har et marked hvor det så langt i år er solgt vesentlig færre boliger enn i samme periode i fjor, sier daglig leder i Eie eiendomsmegling Larvik Eskil Støvland.

Meglerkontoret har to lokaler i Larvik og Svarstad, med kun tre ansatte til sammen. Allikevel ligger de blant toppen i antall solgte bruktboliger i Larvik i de to første månedene av 2018.

– Så langt i år, er vi med færrest ansatte, det meglerforetaket som har solgt nest flest boliger i Larvik, med en markedsandel på solide 16 prosent.

Fire boliger på ett døgn

I forrige uke solgte meglerkontoret fire boliger på helt forskjellige steder på under ett døgn, noe som betegnes som svært uvanlig for markedet i Larvik. Støvland forteller at det er vanskelig å fastslå nøyaktig hva grunnen kan være, men at kommunesammenslåing kan være én av de.

– Det er veldig positivt. To av boligene var lagt ut nylig og to hadde ligget ute siden i fjor høst. Vi hadde til og med en budrunde på den ene som hadde ligget ute såpass lenge. Det er uvanlig for en bolig som har ligget ute siden høst.

Ifølge tall som Støvland viser til fra 2017, kommer det fram at Eie eiendomsmegling er det foretaket med minst avvik mellom salgssummen og prisantydningen.

– Vi har et avvik på 7453 kr i snitt, det betyr at vi selger eiendommen for den prisen eiendommen blir lagt ut for. I tillegg har vi solgt våre boliger på i snitt etter 36 dager, mens snittet for alle foretak i Larvik er 52 dager.

Positiv effekt av sammenslåingen

Før sammenslåingen var Lågendalen var Lardal et marked litt mer adskilt fra Larvik, men etter sammenslåingen av kommunene, merker de nå at interessen for området har fått seg et oppsving.

– Jeg merker det også på folk som ringer til oss og ber om å få informasjon om boliger som kommer for salg, typisk når jeg har spurt tidligere om Lardal er av interesse, har en del svart nei. Når jeg nå forklarer dem at vi også får boliger for salg i Larvik kommune, men fire eller fem mil innover i kommunen, er flere positive.

En foreløpig trend de har lagt merke til er at boliger i Lågendalen har blitt solgt etter første visning.

Nå etter sammenslåingen, og endringen på finn.no, hvor det ikke lenger er noen egen fane for Lardal, så har det kommet flere nye interessenter til i januar og februar. Herunder flere som blir overrasket av boliger som har vært ute for salg før, men som de ikke har sett før nå etter endringen i kommunestrukturen og avdelingene på finn.no. Den ene av boligene ble solgt til over prisantydning, noe som er ganske spesielt etter å ha vært i markedet i lengre tid.

Artikkeltags