Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk den nye filmen fra Larvik og Lardal!

Artikkelen er over 3 år gammel

I over ett år har Vibeke Ravndal og Dag Nordsveen reist rundt og filmet i hver krik og hver krok i distriktet, og laget filmen «Sammen» på bestilling fra Larvik kommune. – Målet er å vise hvor utrolig fint vi har det, sier de to.

– Denne filmen skal vi bruke til å bygge stolthet og vise at vi sammen har enda mer å være stolte av, sier kommunikasjonsrådgiver Hildegunn S. Riksfjord.

Hun har jobbet tett med prosessen rundt kommunesammenslåingen.

Lardal og Larvik blir én kommune fra 1. januar 2018, og Larvik blir den største kommunen i fylket i areal og får til sammen 46.000 innbyggere.

Naturen har hovedrollen

– Vi har reist rundt og snakket med folk om sammenslåingen. Folk er stolte, og utelukkende positive, forteller Dag Nordsveen.

I den litt over tre minutter lange filmen kan man se mye storslått natur gjennom de fire årstidene. Det var naturbildene som var mest krevende for filmfotografen.

– Det er mye som skal klaffe. Man skal ha snø som smelter eller et løvblad faller, samtidig som været og lyset er riktig, forteller Dag.

At filmen inneholder ekstra mye natur synes de var helt naturlig, når det skulle lages en film som bygger stolthet rundt den nye storkommunen. 

Filmskaperne forteller at alle de har snakket med er opptatt av hvordan naturen påvirker deg.

– Folk er generelt veldig opptatt av naturopplevelser. Det fant vi overalt. Elgjakta handler ikke nødvendigvis så mye om elgen, og laksen er ikke det viktigste for laksefiskerne i Lågen. Noen trenger å høre bølgeskvulp for å få ro, forteller Vibeke.

Hun synes det har vært givende å få jobbe med å formidle gode følelser og identiteten man har i både Larvik og Lardal.

– Kanskje folk har mer til felles enn de tror? sier hun.

Det er brukt musikk av blant andre de lokale musikerne Bellmann og Dan Bravo, mens Geir-Atle Johnsen har hatt lyddesign og Pål André Numme har gjort de visuelle effektene.

Ukjente perler

Helt bevisst har filmskaperne utelatt navn på både mennesker de har møtt og steder de har besøkt.

– Vi ønsker ikke at filmen skal representere et spesielt sted, en spesiell strand eller person, men vise alt det fine vi har av folk, skog, elv, strand og hav, sier Vibeke.

Fordi dette ikke primært er en film for turistene, er store attraksjoner som for eksempel Mølen og Bøkeskogen utelatt.

– Det kommer sikkert noen reaksjoner på hva vi har tatt med og ikke, men sånn er det. Vi måtte kutte på mye. Dette er ikke en film for turister. Dessuten, kanskje vi på den måten kan få øynene opp hos folk for ukjente perler i distriktet? Det finnes en del plasser folk ikke vet om, for eksempel Trollfoss, sier Vibeke.

– Det er nettopp det vi ønsker å få fram. Den nye kommunen har enda mer å by på, avslutter Hildegunn.

Kommentarer til denne saken