Gå til sidens hovedinnhold

Nasjonal bibliotekdag ble feiret med perling og eventyrstund

Artikkelen er over 2 år gammel

1. september var den Nasjonale Bibliotekdagen i Norge. Larvik bibliotek markerte dagen med perling, eventyrstund og saft. Mange dukket opp, og spesielt de minste koste seg mye.Nasjonal bibliotekdag har vært hver 1. september siden 2015. Norsk bibliotekforening er initiativtaker, og hensikten deres er å skape oppmerksomhet rundt bibliotek. En som syntes dette var stas er Rigmor Haug, som har vært bibliotekar på Larvik Bibliotek siden 2006.

– Biblioteket er så viktig. Det handler om at alle, uansett hvem de er, kan komme og få tak i den informasjonen de trenger. Biblioteker er nesten som demokratiske institusjoner, sier hun.

LES OGSÅ: Foreslår nytt bibliotek og kunnskapssenter i Indre havn

Vegetariansk t-rex

I år var markeringen her i Larvik mest egnet for yngre barn. Det var eventyrstund, servering av saft, og mulighet for å perle på biblioteket i byen. Eileen Ødegaard er også bibliotekar på Larvik bibliotek, og hun har ofte ansvar for høytlesning og eventyrstunder. Lørdag var intet unntak, og som alltid syntes hun det var hyggelig å få lese for barna.

– Jeg liker å gjøre det litt mer interessant ved å legge til rytme. En liten rap er veldig gøy, forteller hun ivrig.

Hun leste hele seks forskjellige barnebøker for det unge publikummet. Bøkene handlet om mye forskjellig, alt fra en t-rex med navn Tore som ble ertet for å være vegetarianer, til en Koala som var redd for å gå ned fra treet sitt. Ødegaard hoppet og spratt mens hun fortalte, og avsluttet det hele med en sprudlende versjon av «Bæ bæ lille lam».

– Nå er jeg den eldste bibliotekaren her, så jeg må jo gjøre noe for å skille meg ut, sier hun.

Hyggelig markering

Blant de mange gjestene på biblioteket var ni år gamle Johanne Waldenstrøm Revetal og seks år gamle Eira Bjerk-Undrum. Johanne er glad i å lese, og liker seg godt på biblioteket. Hun hadde perlt, og skulle være med lillesøster og mamma for å se på eventyrstund.

– Det er bra at de gjør litt her på biblioteket syns jeg, sier hun.

Eira var også på biblioteket sammen med lillesøster og mamma. Hun har perlt seg en sommerfugl, og har hørt på eventyr. Det Eira likte best med eventyrene var måten Ødegaard fortalte på.

– Hun var fin og tøysete og morsom. Og eventyrene var litt rare, litt morsomme og litt flaue. Sånn er det bare, forteller Eira entusiastisk.

LES OGSÅ: Hvis du vil reise har Vibeke bedre lesetips enn reisehåndbøker

Kommentarer til denne saken