Jørn Lier Horst vet hvilke fans han liker best å møte: – Får alltid helt ærlige meninger

Det unge publikumet synes det var spennende og morsomt å høre på Jørn Lier fortelle

Det unge publikumet synes det var spennende og morsomt å høre på Jørn Lier fortelle Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

De unge leserne var i ekstase etter å ha fått autografer og tegninger i bøkene sine av Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes. Og fått vite et par «hemmeligheter» om hvordan bøkene lages.

DEL

Det var helt utsolgt på Larvik bibliotek da en hel haug med unge detektiv-talenter fikk møte Horst og Sandnes, som står bak Detektivbyrå bøkene, lørdag.

Bokserien Detektivbyrå Nr. 2 er en av Norges mest populære bokserier i øyeblikket, og det var en spent gjeng som ventet en god stund etter å ha møtt opp tidlig.

De unge detektivene tok imot forfatteren og tegneren som de om var rockestjerner fra en annen planet. Duoen var veldig fornøyd med oppmøte på hjemmebane og synes det er gøy å møte leserne.

– Jeg synes det er veldig hyggelig å møte og snakke med leserne mine, det er mange her i dag. Når vi er rundt i landet er det alltid mange ivrige barn, det er veldig morsomt og fra barna får jeg alltid helt ærlige meninger. Vi skulle gjerne vært oftere rundt på slike arrangementer, men det er et stort arbeidspress som forlegger og forfatter, sier Horst.

Publikum fikk høre Jørn Lier lese opp fra en av bøkene samtidig som det ble vist illustrasjoner i bakgrunn, barna satt stille som mus å lyttet. Tegner Hans Jørgen viste hvordan ulike figurer tegnes, barna ble revet med og latter fylte lokalene store deler av tiden.

Det ble tatt opp ulike barn til scenen som tegnet kruseduller og prikker, Hans Jørgen viste barna hvordan disse kunne bli til ulike figurer. Til slutt ble det delt ut premier til tre heldige detektiver, disse fikk en koffert hver med alt en detektiv behøver.

Og så var det tid for ett av høydepunktene, autografjakt.

(Saken fortsetter under bildet)

Det var mange som ville ha autograf og tegning i bøkene sine

Det var mange som ville ha autograf og tegning i bøkene sine Foto:

– Vi liker bokserien Detektivbyrå Nr. 2 veldig godt, fordi de gjør oss veldig nysgjerrige på hva som skal skje og fordi det kribler i magen. Det aller morsomste var å kunne stille spørsmål og se hvordan tegningene ble til, forteller en gjeng lesere.

Noen av de yngre synes bildene er det mest spennende med bøkene og synes tegningene er veldig fine. Jørn mener lesingen har en positiv innvirkning på barna og mener barnebøker er viktig.

– Vi ønsker å skape leselyst, det gjør vi med gode og spennende bøker. Det er gjennomtenkte illustrasjonsgrader, laget for å være lettleste og det er realistiske krimhistorier for barn. Når de unge oppnår flyt i lesingen, får de også et bedre ordforråd og blir flinkere lesere. Dette kan senere bli en kilde til bedre kunnskap og fornøyelse, det er viktig å lese. Jeg skriver vanligvis bøker for eldre, da kan det være en utfordring å skrive bøker for de yngste. Barnebøker er litt enklere, men ofte kan det enkle bli vanskelig. Det står ikke så mye mellom linjene, det er mindre bruk av bilder og metaforer i språket, avslutter Horst.

Foto:

Artikkeltags