"Jeg har selv sittet der. Nå er det jeg som vil hjelpe, men trenger hjelp fra dere er ute", skrev hun i innlegget.

– Jeg har kjent på at det er trangt økonomisk med barn, forteller Camilla Bernhardsen.

30-åringen har en sønn på åtte år og da hun ble alene med han, knep det mange ganger. Så fikk hun hjelp fra uventet hold.

– Jeg søkte på Facebook og kom over siden «Hjelp oss å hjelpe». Jeg fikk kjempegod hjelp av dem. Jeg fikk matvarer, klær til sønnen min og klær til meg selv. Vi fikk gratisbilletter til Tusenfryd og vi fikk kinobilletter, smiler Bernhardsen.

Gruer seg til jul

For henne betydde det at hun kunne ta med gutten sin på morsomme aktiviteter og også ha nok mat i huset.

– Det koster så mye, påpeker hun, og viser til alle de tingene man trenger når man har barn; mat, ting, penger til aktiviteter – alt.

 

– Med en familie er man to om det. Mange alenemødre gruer seg til jul, sier hun.

Det vet hun hvordan er.

– Jeg fikk kjempehjelp. Nå ønsker jeg bare å hjelpe til på grunn av mine egne erfaringer, fastslår hun.

Derfor er hun nå i gang i Larvik med å pante flasker, men det startet i fjor.

LES OGSÅ: Så mye penger planlegger vi å bruke på julehandelen i Vestfold i år!

Julekurv

I fjor bodde hun i Fetsund og der startet hun innsamlingen av panteflasker i god tid før jul. Hun la ut innlegg på Facebook og spurte om noen hadde panteflasker til overs. Så kjørte hun rundt og hentet dem fortløpende og pantet alt sammen.

 

– Jeg la alt i en kurv som jeg kalte julekurven. Da det nærmet seg jul, handlet jeg matvarer eller kjøpte gavekort. Jeg løste det også inn i julestrømper. Det er det mange som spør etter, røper Camilla, som handlet 14 julestrømper i fjor som mødre kunne ha på morgenen julaften til barna.

– Alle har lyst til å stå opp på morgenen og ha en hyggelig julefrokost med ungene sine, påpeker hun.

Fikk iPad fra Røde Kors

Kommunikasjonen foregår på Facebook og via «Hjelp oss å hjelpe Vestfold» kan det bli formidlet hvis man trenger hjelp fra julekurven til Camilla.

– I fjor kontaktet Røde Kors meg og sa de hadde en iPad. Det var en alenemamma som ga den til ungen sin. Da begynte jeg nesten å gråte, forteller hun.

Etter at hun la ut meldingen på Kjøpe-Selge-Bytte Larvik, fikk hun flere henvendelser fra privatpersoner. På tre kjøreturer i Larvik for å hente flasker de to første dagene etter at hun la ut meldingen, pantet hun for 589 kroner.

 

En snill mann i Sandefjord ga henne en haug med sekker fulle av tomflasker og bokser, noe som ga nesten 700 kroner bare det.

LES OGSÅ: Gir tre til torvet i Frederikshavn

Sånt blir det mye mat og julestrømper av.

– Det er gøy, men det blir mer gøy når det nærmer seg jul, sier Bernhardsen, som kommer til å pante mer for å styrke julepotten.