Alt handler om et narkokjøp av 1.324 kilo amfetamin som den tiltalte Molde-mannen, som opprinnelig er fra Larvik, fikk problemer med å betale, hevder politiet.

"Niks", hevder de fire på tiltalebenken i Larvik tingrett, og rister på hodet - ingen har hatt noe å gjøre med amfetaminpartiet annet enn den tiltalte Larvik-mannen (31), som hadde det i boden sin i Møllegata.

Det selv om Molde-mannen dagen før de ble arrestert, møtte opp på politistasjonen i Larvik, livredd, og anmeldte torpedoen for vold og trusler.

Da sa han at torpedoen, den tiltalte Sandefjord-mannen (29), hadde kommet med en pose amfetamin.

 

Kløyvde leppa på han

- Han skulle bli skutt hvis han ikke betalte, vitnet en politibetjent, om hendelsen, der den narkotiltalte Molde-mannen (31) troppet opp hos Larvik-politiet og fortalte at torpedoen var etter han.

Dette var onsdag 7. oktober 2015 - dagen før hele følget satte avgårde til Molde i jakten på penger.

Der ble de arrestert av politiet tidlig om morgenen den 8. oktober, etter at Molde-mannen hadde bedt om hjelp på en Shell-stasjon. Han hevdet seg kidnappet. Det tror ikke politiet på, selv om torpedoen erkjenner å ha kløyvd leppa på Molde-mannen.

LES OGSÅ: Mann ble bortført fra Larvik- politiet fant store mengder narkotika

Molde-mannen fortalte politiet at det dreide seg om et narkokjøp, der barndsomsvennen, Larvik-mannen (31), skulle kjøpe et parti amfetamin for 8.000 kroner.

Torpedoen hadde levert dette og nå krevde han inn pengene.

 

Safe med penger

- Stoffet ble levert på adressen til XX (den tiltalte barndomsvennen (31), red.anm.), men NN (Molde-mannen, red.anm.) hadde ikke penger til å betale dette, hevdet aktor, politinspektør Magnar Pedersen, i retten.

Politiet mener hele gjengen dro til Molde for at NN skulle finne pengene til å finansiere kjøpet, da han ikke hadde dette da torpedoen hadde levert. På vei til Larvik den 5. oktober 2015, hadde han nemlig skrytt av å ha store penger. Da forsendelsen kom, kunne han allikevel ikke bla opp.

- For å sikre pengene dro alle til Molde der hans far angivelig skulle ha en safe med penger, hevdet aktor.

 

Bestilling

Molde-mannen har fortalt at han ble slått og truet både før turen og under turen til Molde. Selv om kidnappingssaken er henlagt, hevder han fortsatt at kjøreturen om natta var ufrivillig.

- Jeg følte meg nødt til å gjøre opp. Jeg prøvde å få pappa til å hjelpe meg, sa Molde-mannen i forklaringen sin i retten.

 

Til politiet, da de andre var arrestert for kidnapping, sa han:

- xx hadde begynt med narkotika og hadde ordnet med en bestilling med en som heter YY (torpedoen, red.anm.).

I retten kunne han ikke erindre å ha sagt det. 

Norgespakke

Forsvarer for Molde-mannen, Paal Berg Helland, pekte på at det var usannsynlig at hans klient var oppdragsgiver for amfetaminkjøpet da de ikke tok med seg stoffet i bilen til Molde.

- Skulle de sende den med norgespakken etterpå da, når det var betalt?, sa Helland syrlig.

Han pekte på telefonsamtalen, da politiet avlyttet telefonene og fikk med seg en samtale mellom 24-åringen og barndomsvennen (31) etter at de var løslatt, og viste til hva 24-åringen sa da barndomsvennen klaget på at Molde-mannen hadde "blåst han".

"Jeg la all skyld på NN, jeg", sa 24-åringen.

 

Torpedooppdrag

Tilbake i leiligheten til 31-åringen, der alle hadde vært før de dro, lå det poliitet mener er et narkoregnskap. På lista lå det navn på flere kjente personer i narkomiljøet i Larvik. Det sto blant annet at det var en gjeld på "300.000 lakser".

På mobilen til torpedoen fant politiet kommunikasjon som viste at torpedoen var i Larvik og lette etter Molde-mannen, som var kjent for å oppholde seg iher i byen ofte.

 

På meldingene ble det opplyst at Molde-mannen var "sleip", at han hadde lurt mange og at torpedoen best skaffet en bil og kom seg til Molde for å sikre penger fra faren til Molde-mannen. Ryktene gikk om at her var det penger å hente i en safe.

LES OGSÅ: Fem kjenninger av politiet tatt i varebil på E18 - i bilen hadde de narkotika

På mobilen var det også kommunikasjon om andre torpedooppdrag, blant annet med en Sandefjord-mann som nylig ble siktet for en skyting i Oslo i forrige måned.

- Han er en torpedo. Han er helt åpen på det. Ran, vold og sånne ting. Ikke narkotika, sa torpedoens forsvarer, Jon Anders Hasle, og viste til at klienten aldri tidligere har vært straffet for befatning med store narkotikapartier.

Utblandet amfetamin

På posen med narkotika fant politiet fingeravtrykkene til 24-åringen, Molde-mannen og barndomsvennen (31).

LES OGSÅ: Måtte stenge E18-tunnel på grunn av nazi-flagg

Da Kripos undersøkte stoffet viste det seg at det ikke var spesielt "rent", men veldig utblandet. Faktisk var bare tre prosent av de 1,3 kiloene med amfetamin, rent stoff. Nesten alt var koffein.

- Stoffet er så og si verdiløst. Dette er det vi kaller "bøff". Noen har blitt lurt, hevdet forsvarer for 24-åringen, Jonny Sveen.

LES OGSÅ: Tatt i 126 km/t i 110-sone

Aktor ba om fengsel i ett år og fire måneder for kjøp og oppbevaring av 1,3 kilo amfetamin i Larvik for 24-åringen og for barndomsvennen. Påstanden for torpedoen og Molde-mannen lød på halvannet års fengsel.

Forsvarerene for 24-åringen, Molde-mannen og topedoen, ba om at deres klienter blir frifunnet for kjøpet av 1,3 kilo amfetamin. Dom faller onsdag.