33 år gamle Alexander "Bosse" Bosrup Karlsen fra Larvik hadde aldri noen plan om å bli musiker. Snarere var det tilfeldigheter, familie og musikkmiljøet i Vestfold som førte til at han nå kan drive med musikk på fulltid.

– Musikkmiljøet i Vestfold har vært veldig viktig. Det har formet meg. Hadde det ikke vært for at jeg kom inn i det miljøet, hadde jeg nok ikke holdt på med det jeg gjør nå, sier han.

LES OGSÅ: Kjenner du en hverdagshelt?

Musikkfamilie

Til tross for at musikeryrke aldri var noen selvfølge for Karlsen, forteller han at musikk allerede tidlig var en stor del av livet hans. Han vokste opp i en familie der alle spilte et instrument, og der "Toto" og "Steely Dan" gikk på repeat.

– Mamma spilte obo, pappa spilte saksofon og søsteren min spilte fløyte. Så jeg måtte jo spille et instrument jeg og. Og da jeg var seks år gammel ville mamma og pappa at jeg skulle lære å spille fiolin. Jeg begynte med det, men syntes det var så stygt, så jeg ville ikke øve, smiler han.

– Egentlig ville jeg heller ikke gå i korps, for pappa hadde vært korpsdirigent, og jeg forbandt korps med det at pappa var mye borte. Men så glemte jeg det litt og begynte likevel. Da var jeg åtte år gammel. Jeg skrev opp at jeg ville spille saksofon. Også det var litt tilfeldig, forteller Karlsen. han.

Han begynte i Berg skolekorps. Samtidig tok han timer ved Larvik kulturskole. Etter hvert var det få korps og storband han ikke hadde vært innom og samarbeidet med.

– Men jeg tenkte egentlig aldri på at dette var noe jeg kom til å satse på. Det å spille et instrument og spille i korps var bare helt naturlig for meg. Alle rundt meg gjorde det jo, sier han.

LES OGSÅ: Derfor er togene innstilt og forsinket. Og nei, det er som regel ikke NSB sin skyld

Formet av Vestfolds musikkmiljø

Etter hvert ble det imidlertid klart for ham at det var musikk han ville drive med.

– Etter hvert skjønte jeg at det var noe som het jazz, sier han.

– Det tok mer og mer over fritiden min. Jeg spilte en stund i et ganske dårlig rockeband på Kongegata, men det var ikke før jeg begynte på musikklinja ved Sandefjord videregående skole at jeg virkelig kom inn i musikkmiljøet i Vestfold. Der møtte jeg mennesker jeg fremdeles spiller med i dag. Jeg begynte også å jobbe for Stella Polaris. En stund var jeg musikalsk leder for dem, forteller Karlsen.

– I det hele tatt betød miljøet i Vestfold mye. Vi hadde Kongegata, Kafé Feyer, Kulturskolen, korpsene, og musikklinja på Sandefjord videregående skole. Det er en stor grunn til at jeg gjør det jeg gjør i dag. Læreren min på Kulturskolen og gjengen på Musikklinja var særlig viktige, mener han.

LES OGSÅ: Har mottatt 256 søknader til fem stillinger

– Gleder meg til å gå på jobb

Etter videregående valgte Karlsen å gå Lærerskolen, med fokus på musikk.

– Og siden det har jeg jobba med barn og musikk. Jeg har vært dirigent i Larvik skolekorps, og nå jobber jeg som musikklærer ved "Superinstruktørene" i Oslo, sier han, og legger til at han er glad i å undervise.

– Jeg synes det er gøy å se utvikling og mestring og å hjelpe barn og unge på vei. Det gir meg veldig mye. Jeg gleder meg til å gå på jobb nesten hver dag, for elevene er stort sett så tillitsfulle og får glede ut av musikken. Jeg synes det er veldig gøy å lære bort. Jeg hadde ikke tenkt at jeg skulle bli lærer heller, men sånn ble det, smiler han.

Ved siden av undervisningen, har han etablert sitt eget band - "Bosses Bongoband".

– Det kom til ved at jeg plutselig på et tidspunkt sto uten band. Det var en veldig rar følelse. Jeg tenkte at nå må jeg bare få startet noe selv. Og da jeg og noen kamerater sto på Øya-festivalen og drakk øl, bestemte vi oss for å få til et band, forteller han.

Nå spiller de jevnlig på Kulturhuset i Oslo.

– På et arrangement som kalles "Bongotorsdag". Vi prøver å ha nytt materiale hver gang i spiller der, så det legger litt ekstra press på oss. Det er moro, sier han.

– I tillegg spiller vi konserter rundt omkring, og denne konserten i Bølgen er den tredje barnekonserten vi har holdt. Det er jo artid, smiler Karlsen.

På spørsmål om hva drømmen er videre, forteller han at bandet har planer om å spille inn en plate.

– Vi er alle såpass gamle at vi ikke har noen ambisjoner om verdensherredømme, men vi vil gjerne spille musikk folk liker å høre på, og spille konserter der folk har det gøy. Også vil vi gjerne spille inn en plate, sier Karlsen.

LES OGSÅ: Gründerspire med hjerte for Larvik