Det forklarte Larvik-mannen i retten da han sto tiltalt for oppbevaring av 40,66 gram hasj i Larvik tingrett nylig. Han erkjente oppbevaring av narkotika og forklarte hva som hadde skjedd i sommer da politiet hadde stoppet han på et busstopp i byen.

Da sto 48-åringen og ventet på bussen for å komme seg hjem etter en tur i parken.

Politiet kjente det luktet hasj av ham og mannen innrømmet at han hadde hasj i lommene.

Kompisen ble slått ned

Dagen i forveien skal en kompis ha ringt mannen og lurt på om de skulle ta seg noen øl i en park i Larvik, men da de kom dit var det narkomane der og 48-åringen fortalte da at han trakk seg og gikk.

En halvtime senere ble han oppsøkt av en av personene i parken som kom med hunden til kompisen.

Da var kameraten kjørt til sykehus etter å ha blitt slått ned, og 48-åringen fikk derfor spørsmål om han kunne ta seg av hunden.

Noen timer senere ringte 48-åringen til kameraten, som da fortalte at han hadde mistet lommeboken da han ble slått ned. Han ønsket at 48-åringen skulle lete etter den en.

Fant narkotika under søppelkassen

Da han dagen etter dro til parken igjen, fant han ikke lommeboken, men fire pakker hasj, ei vekt og 700 kroner gjemt under en søppelkasse.

Han tok det med fordi han trodde det kunne være kameratens, men fikk beskjed om at det ikke var tilfelle da han ringte litt senere.

LES OGSÅ: Finner på så mye kriminelt at politiet må få låst ham inn før han rekker å gjøre mer ugagn

Dette var bakgrunnen for at han hadde stoff på seg da politiet stoppet han, opplyste han.

Han nektet imidlertid ikke for oppbevaringen.

Tidligere dømt – fikk betinget fengsel

48-åringen er tidligere dømt for narkotikaforbrytelser både i 2014 og 2015, noe som er skjerpende for straffen.

At mannen tilsto det hele da han møtte i retten, var formildende for straffen, står det i dommen. retten la til grunn at det var slik at han oppbevarte stoffet for en kamerat og at han ikke hadde til intensjon å bruke hasjen eller selge den.

48-åringen ble dømt til 22 dagers betinget fengsel. Han fikk også 2.000 kroner i bot, men måtte ikke betale saksomkostninger.

Dommen var enstemmig.