Lørdag ettermiddag hentet redningsskøyta RS «Stormbull» opp en død person fra vannet. Mannen ble funnet nordvest av Tvistein fyr utenfor Stavern.

– Den døde mannen er rundt 60 år gammel. Pårørende er varslet. Vi har også varslet kriseteamet i Larvik, sier operasjonsleder ved vestfoldpolitiet, Kjetil Indahl.

Lette med Sea King

Redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS), Kjetil Hagen, forteller at de ble varslet klokka 12.24. Da ble satt i gang et søk med hjelp fra et Sea King redningshelikopter. Dette for å se om det kunne ha vært flere personer om bord i båten.

For like før mannen ble funnet i sjøen, ble det funnet en jolle drivende i området ved Stavern. Denne ble raskt satt i sammenheng med funnet av mannen.

– Mannen ble hentet om bord i redningsskøyta, sier Hagen.

Mistenker ikke noe straffbart

Alle nødetatene rykket ut da meldingen kom.

– Politiet fikk melding klokka 12.20. Vi vet ikke hva som har skjedd, men det ser ikke ut som om det har vært en kollisjon. Vi mistenker heller ikke at det har skjedd noe straffbart, sier operasjonsleder ved vestfoldpolitiet, Per Arne Amundsen ved 13.30-tida.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Etter at mannens identitet var funnet, begynte politiet å varsle pårørende.

– Nå har vi fått varslet pårørende. Vi har ingen opplysninger som tyder på at det var flere i båten. Årsaken til hendelsen er ikke klarlagt og jourhavende jurist har besluttet at mannen skal obduseres, sier Kjetil Indahl ved 17.30.-tida.

– Hadde vest

Mannen som ble funnet var iført vest, kan Redningsselskapet fortelle. Her forteller kommunikasjonsrådgiver Eigil Andersen i Redningsselskapet, hva som skjedde:

– Rett før klokken 12 finner en privatperson en båt som driver utenfor Stavern. Han bringer denne båten inn til vår stasjon i Stavern. Like etter får redningsskøyta beskjed om at en annen privatbåt har funnet en person i flytende i vannet. RS «Stormbull» går direkte til posisjonen hvor mannen er funnet og tar han om bord. Han har vest. De kjører så inn til Nevlunghavn der lege, ambulanse og politi venter. Lege konstaterer at personen er død eller omkommet, sier Andersen i Redningsselskapet.