Gå til sidens hovedinnhold

Hun blir ny kommunalsjef

Artikkelen er over 3 år gammel

Hilde Bøkestad (51) har fått jobben som kommunalsjef for areal og teknikk i nye Larvik kommune.

Bøkestad er arkitekt og byplanlegger, og har de siste fire årene vært plansjef i Trondheim kommune. 51-åringen tiltrer stillingen 1. januar 2018.

Østlands-Posten har ikke lyktes i å få en kommentar fra den nye kommunalsjefen mandag formiddag, men til Larvik kommunes sammenslåingsnettsted nyelarvik.no uttaler hun at hun anser oppgaven som spennende.

LES OGSÅ: «Nye» Larvik har ansatt kommunetopper

– Å få bidra inn i drift og utvikling av nye Larvik kommune blir et spennende og nytt kapittel for meg. I stillingen som kommunalsjef for areal og teknikk vil jeg få et bredere ansvarsområde inn i en sammenslått kommune med andre utfordringer og muligheter, sier Bøkestad, som er oppvokst i Larvik.

– Larvik har mange kvaliteter

Hun forteller at hun brenner for å tilrettelegge for trygge, attraktive og levende byer og tettsteder:

– Det er viktig å gjøre det lettere for folk å velge helsefremmende og miljøvennlige løsninger og å jobbe for at gode krefter spiller på lag for å få til en god samfunnsutvikling. Larviksområdet har mange stedlige kvaliteter som det er viktig å ta vare på og foredle. Samtidig foregår det endringsprosesser som vil skape ny dynamikk. Jeg tenker spesielt på den planlagte jernbaneutbyggingen som vil knytte den nye regionen bestående av Telemark og Vestfold tettere sammen og gjøre reisetiden til hovedstaden kortere.

Fornøyd Kristengård

Kommende rådmann Jan Arvid Kristengård sier han er glad og stolt over å ha fått Bøkestad på laget.

LES OGSÅ: Guro blir ny kommunalsjef for helse og omsorg

– Hildes solide bakgrunn i utdanning og praksis blir svært viktig i byggingen av den nye kommunen og i arbeidet med de store samfunnsutviklingsprosjektene som venter for dette tjenesteområdet, sier Kristengård til nyelarvik.no.

Kommentarer til denne saken