Alt det deilige her hjemme

Kortreist påskeidyll fra golfbanen.

Kortreist påskeidyll fra golfbanen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerTorsdag begynner påsken på ordentlig for oss som jobber alle virkedagene. Og jeg gledet meg til litt ferie. Verandaen er nesten snøfri, det er nok av ved til peisen og maten er i hus.

Og der er jeg ved poenget. Jeg er på ferie med en gang. Ikke må jeg pakke og stresse, binde ski på taket eller kjøre mil etter mil for å komme på hytta. Jeg er hjemme og kan gjøre akkurat som jeg vil.

Denne påska har det virkelig gått opp for meg hvor glad jeg er for at jeg ikke må så mye. I nesten hele livet har jeg hatt i overkant reiselyst, og reiselysten er der fortsatt. Men jeg setter så utrolig pris på å kunne roe ned her hjemme. Uten så mange planer.

Jeg leste akkurat at den norske folkehytta i dag koster tre millioner kroner. Aldri før har så mange hatt hytter. Og når du investerer så mye i ei hytte, ja da må bruken rettferdiggjøre beløpet.

Ikke misforstå, jeg er sikker på at folk elsker å være på hyttene sine. Det er bare å gå inn på Facebook. Det er rent rørende hvor begeistret ellers trauste nordmenn legger ut om hytta si. Viser bilder, utsikten fra vinduet, skituppene i løypa. Og det ser deilig ut.

Jeg har ei dansk venninne som spurte hva vi nordmenn kalte høyblokk? – Er det ikke hytte på hytte på hytte? lo hun.

Da jeg vokste opp dro vi på hytte i påsken, vi og en vennefamilie. Vi leide bitte små, primitive hytter uten vann og strøm og wc. Jeg elsket de feriene. Bortsett fra de uendelig lange skiturene vi måtte gå hver bidige dag. Som voksen har jeg snakket varmt om den type hytte. Inntil jeg dro med unger og pikk pakk til barndomsdrømmen.

Det jeg ikke hadde tenkt på, var at da jeg var liten hadde pappa stått opp flere timer før oss andre for å tenne i ovnen så hytta ble varm, båret inn vann, smurt ski. Nå var den rollen min. Derfor skjønner jeg godt at folk bruker penger på bedagelige hytter. Det jeg ikke skjønner, er hvorfor folk må dra hjemmefra for å kose seg?

I påsken kan vi ha langsomme morgener, kanskje gå en tur eller sitte i leveggen og la sola varme. Endelig. Er været dårlig? Ligge i sofaen og lese eller se film. Lage deilige middager sammen, høre fuglekvitter, møte venner. Kanskje ta et glass vin på ettermiddagen, kanskje til og med ute?

Alt dette deilige uten å måtte kjøre mer enn hjem til døra fra jobb.

Fortsatt god påske alle!

Artikkeltags