Forsøkte å innføre narkotika fra Storbritannia

TILTALT: Fra januar til april i år ble det stoppet i alt fem forsendelser med narkotika adressert til larviksmannen.

TILTALT: Fra januar til april i år ble det stoppet i alt fem forsendelser med narkotika adressert til larviksmannen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fem ganger forsøkte mannen å innføre cannabisolje og piller til Norge.

DEL

En larviksmann i 40-årene står tiltalt for å ved fem forskjellige anledninger i 2017 ha forsøkt å innbringe narkotika til landet.

De fem forskjellige anledningene sprer seg fra sent januar i år til april. Alle forsendelsene var bestilt fra Storbritannia.

LES OGSÅ: Bussrute legges ned

Bestilte fra Storbritannia

30. januar gjennom Postterminalen på Alnabru i Oslo innførte han fire E-sigaretter som inneholdt 10 ml cannabisolje. Brevet var adressert til mannens samboer i Larvik.

Dagen etter, 31. januar, ble det gjennom Østlandsterminalen på Lørenskog på Romerike også funnet en pakke adressert til samme bopel inneholdende 3 tabletter med det narkotiske stoffet flunitrazepam og 2 tabletter inneholdende det narkotiske stoffet alprazolam.

6. mars ble det avdekket en pakke 2 tabletter med det narkotiske stoffet flunitrazepam og 4 tabletter inneholdende det narkotiske stoffet alprazolam. Pakken ble oppdaget på Postterminalen på Alnabru i Oslo

9. mars på Østlandsterminalen på Lørenskog på Romerike ble det funnet 103 tabletter med det narkotiske stoffet alprazolam.

5. april på Posten Elveveien i Larvik ble det avdekket en forsendelse på 4 patroner til E-sigaretter. Disse inneholdt ca. 8 ml cannabisolje.

LES OGSÅ: Mann kjørt til sykehus etter påkjørsel

Stoffet flunitrazepam ble opprinnelig lansert som sovemiddel med stor suksess, men på grunn av stor avhengighetsfare er medikamentet mest kjent som misbruksstoff og voldtektsdop.

Flunitrazepam er mest kjent under merkenavnet Rohypnol, men dette er trukket tilbake av produsenten Roche i Norge og Sverige på grunn av legemiddelets dårlige rykte.

Alprazolam virker dempende på sentralnervesystemet. Det benyttes ved behandling av panikksyndrom, når annen behandling ikke har ført fram eller av spesielle grunner anses som uegnet.

Alprazolam er potensielt meget avhengighetsskapende. Spesielt Xanor og Rivotril, som Alprazolam er et virkestoff i, er svært populært i tunge rusmiljøer. I misbrukermiljøer er det vanlig å injisere medikamentet, gjerne sammen med heroin. Dette medfører en betydelig risiko for overdosedødsfall.

Saken behandles i Larvik tingrett neste måned.

Artikkeltags