Møtte politikere for å lære om norsk politikk

IVRIGE: Politikerne endte i ivrig debatt da spørsmålene fra salen kom. Her svarer Olaf Holm fra Frp på Jonas Habtoms spørsmål om kristendom i skolen. F.h: Bjarne Steen fra Høyre, Tor Kåre Hansen Odberg fra Frp, Olaf Holm fra KrF, Olav Nordheim fra Sp og Lozan Balisany fra Arbeiderpartiet.

IVRIGE: Politikerne endte i ivrig debatt da spørsmålene fra salen kom. Her svarer Olaf Holm fra Frp på Jonas Habtoms spørsmål om kristendom i skolen. F.h: Bjarne Steen fra Høyre, Tor Kåre Hansen Odberg fra Frp, Olaf Holm fra KrF, Olav Nordheim fra Sp og Lozan Balisany fra Arbeiderpartiet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Elevene på Norskskolen møtte Vestfoldpolitikere for å lære om Norsk politikk.

DEL

Onsdag ble flere politikere invitert til Larvik Læringssenter i Fresjeveien for å presentere sitt parti og sine saker i forkant av valget.

Politikerne som var til stede var Bjarne Steen fra Høyre, Tor Kåre Hansen Odberg fra Frp, Olaf Holm fra KrF, Olav Nordheim fra Sp og Lozan Balisany fra Arbeiderpartiet.

Salen var fylt med innvandrere som tar norskundervisning gjennom læringssenteret og som ville lære mer om hva de forskjellige norske partiene står for.

LES OGSÅ: Rolf trodde kajakken var borte for godt, men så fikk saken en gledelig slutt

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– FLINKE TIL Å UNNGÅ: Rebecca Bruder forteller hun syntes politikerne svarte godt på noen spørsmål, men at de også var flinke til å unngå dem.

– FLINKE TIL Å UNNGÅ: Rebecca Bruder forteller hun syntes politikerne svarte godt på noen spørsmål, men at de også var flinke til å unngå dem. Foto:

– Flinke til å unngå å svare

Politikerne fikk alle ti minutter hver til å presentere sitt parti. Deretter hadde elevene ved Norskskolen forberedt flere spørsmål de ville stille politikerne.

En av dem som tok ordet var tyske Rebecca Bruder. Hun spurte blant annet om private skoler og privat helsevesen vil føre til forskjeller i samfunnet, hvor høyrepolitiker Bjarne Steen svarte det ikke kom til å bli.

– Vi i Høyre er opptatte av å ta i bruk alle ressurser vi har for å sikre et godt tilbud både på skolen og i helsevesenet, svarte Steen.

Etter møtet med politikerne fortalte Bruder at hun var fornøyd.

– Jeg syntes det var veldig bra. Det var mye vi ikke visste om politikken i Norge. Vi har forberedt oss litt i forkant om synspunktene til de forskjellige partiene og mange svarte på spørsmålene våre slik vi hadde forventet.

– På noen spørsmål derimot synes jeg de snakket mer fra personlig oppfatning og ikke bare ut ifra hva partiene deres står for. Det syntes jeg var oppfriskende.

Synes du selv at dere fikk svar på det dere spurte om?

– På mange spørsmål fikk vi konkrete svar og fikk også belyst hvor partiene er enige og hvor streken går mellom de. På andre spørsmål derimot synes jeg de var for flinke til å unngå det vi faktisk spurte om.

LES OGSÅ: Vil ha dyrepoliti i Vestfold og at utdanningen skal skje i Stavern

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LÆRERIKT: Jonas Habtom hadde lite kjennskap til norsk politikk, men etter møtet og arbeidet de har gjort på Norskskolen har han en litt bedre forståelse.

LÆRERIKT: Jonas Habtom hadde lite kjennskap til norsk politikk, men etter møtet og arbeidet de har gjort på Norskskolen har han en litt bedre forståelse. Foto:

 

Håper på nye lokaler

En annen som aktivt tok del i spørsmålsrunden var Jonas Habtom fra Eritrea. For han var møtet med politikerne en god læringsopplevelse.

– Jeg hadde lite kjennskap til det politiske systemet i Norge, men etter at vi har jobbet med det her på Norskskolen og etter dette møtet, forstår jeg mye mer. Før dette møtet syntes jeg at alle partiene var så like og fant på en måte ikke ut hva forskjellene mellom de var, men nå skjønner jeg at det er en ganske stor forskjell mellom Høyre og Arbeiderpartiet.

Lærer ved Norskskolen og en av arrangørene av møtet, Louise Møinichen Hødal, forteller at elevene fikk mye ut av møtet.

– Jeg syntes det gikk flott. Vi har jobbet en del med politikk nå i forkant av valget og elevene hadde forberedt gode spørsmål til politikerne.

På slutten av møtet på onsdag kom en av elevene med et spørsmål rettet mot samtlige som satt i politikerpanelet: «Når skal Norskskolen få nye lokaler».

– Dette er et viktig spørsmål for oss siden vi nå i dag må forholde oss til seks forskjellige lokasjoner rundt om i Larvik. Dette medfører noen unødvendige utfordringer for elevene våre som må ta busser, gå eller sykle til forskjellige steder fra dag til dag.

Dette spørsmålet skulle Olav Nordheim ta med seg til formannskapsmøtet onsdag kveld.

ØNSKER NYE LOKALER: –  I dag må vi forholde oss til seks forskjellige lokasjoner rundt om i Larvik, forteller lærer ved Norskskolen, Louise Møinichen Hødal.

ØNSKER NYE LOKALER: – I dag må vi forholde oss til seks forskjellige lokasjoner rundt om i Larvik, forteller lærer ved Norskskolen, Louise Møinichen Hødal. Foto:

Artikkeltags