Trolig ingen ulykke: Søk etter båt ved Rakke avsluttet

Søkte i to timer: I drøye to timer fredag kveld gjorde et Sea King redningshelikopter søk utenfor Rakke, mellom Stavern og Tvistiein fyr. Bakgrunnen var en melding om en båt som kunne ha havarert. Sent i kveld tyder alt på at båten har tatt seg til smult fravann, og redningsaksjonen er avblåst.

Søkte i to timer: I drøye to timer fredag kveld gjorde et Sea King redningshelikopter søk utenfor Rakke, mellom Stavern og Tvistiein fyr. Bakgrunnen var en melding om en båt som kunne ha havarert. Sent i kveld tyder alt på at båten har tatt seg til smult fravann, og redningsaksjonen er avblåst. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Klokka 19.39 fredag kveld fikk Hovedredningssentralen Sør-Norge melding om en båt som observatører mente kunne være i store problemer utenfor Rakke, mellom Stavern og Tvistein fyr.

DEL

Søk med to redningsskøyter og Sea King-helikopter ble avsluttet ca. 22.10. Da konkluderte man med at båten trolig hadde klart seg i det rufsete farvannet. Det var fredag kveld liten kuling, 13 m/s fra sørvest, i området. Det skaper langt fra optimale forhold for småbåter utenfor Rakke.

LES OGSÅ: (+) "Det er ikke lagt opp til at spillere skal bli gode i Larvik"

– Vi fikk meldingen klokka 19.39 i kveld, og valgte selvfølgelig å ta dette på alvor. Redningsskøyta i Stavern gikk tidlig ut. Samtidig tilkalte vi også redningsskøyta i Stavern. Også Røde Kors-båtene fra Sandefjord og Tjøme gikk ut. Den fra Tjøme ble imidlertid sendt videre til et annet oppdrag, forteller vakthavende ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til ØP sent fredag kveld.

LES OGSÅ: (+) Burger King åpner i Larvik - her kan du se hvor

Litt senere ble et Sea King-redningshelikopter sendt ut til området. Etter drøye to timer ble søkene avsluttet.

– Vi gjorde ingen observasjoner som tydet på at en båt var forulykket. Vi hadde også sendt ut alarmmelding til alle båter, uten at vi fikk tilbakemeldinger om spesielle observasjoner. Derfor har vi avsluttet søket, forteller vakthavende ved HRS.

LES OGSÅ: Alarmen gikk da familien ryddet loftet hos den gamle skytebasen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken