Låner ut kanoer gratis til barn og unge i Larvik

GRATIS UTLÅN: Monica Ljusnes håper at kanoene bidrar til mange fine opplevelser for barn i Larvik. Er du interessert i å låne, kan du sende sms til 41281334.

GRATIS UTLÅN: Monica Ljusnes håper at kanoene bidrar til mange fine opplevelser for barn i Larvik. Er du interessert i å låne, kan du sende sms til 41281334. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Man behøver ikke å reise så langt for å ha det gøy, sier Monica Ljusnes. Hun håper investeringen til Røde Kors vil gi gode opplevelser til barn og unge i sommerferien.

DEL

Barnas Røde Kors i Larvik har for første gang seks kanoer og redningsvester klare til utlån denne sommeren.

– Det eneste kravet vi har er at de behandles pent, sier Monica Ljusnes.

Fikk 89.000 kroner

I fjor delte Gjensidigestiftelsen ut over 1,7 millioner til ulike lag og foreninger. Røde Kors Larvik mottok 89.000 kroner til å kjøpe kanoer.

Neste uke starter skoleferien, og Monica håper at kanoene kan bidra til å gi en litt mer spennende ferie for noen.

– Mange familier ønsker å komme seg ut på tur, men det stopper seg av ulike årsaker. Men man behøver ikke å reise langt for å ha det gøy. Ikke trenger det å koste mye heller. I Larvik har vi mange fine turmuligheter, sier Monica, som også på sikt håper å kunne tilby utlån av telt og lavvo.

Det er imidlertid ett problem med de nye kanoene.

– Vi har ikke et sted å oppbevare de. Så hvis noen har plass sentralt i Larvik, kan de til gjengjeld få disponere kanoene så mye de vil, sier Monica.

Enn så lenge oppbevares kanoene utendørs, «her og der».

(saken fortsetter under bildet)

NYE LOKALER: Etter at Røde Kors Larvik kjøpte og pusset opp egne lokaler i Sophus Bugges vei på Nanset, har spesielt barnegruppa blitt veldig populær. – Vi er veldig fornøyde med å være her, sier Monica Ljusnes.

NYE LOKALER: Etter at Røde Kors Larvik kjøpte og pusset opp egne lokaler i Sophus Bugges vei på Nanset, har spesielt barnegruppa blitt veldig populær. – Vi er veldig fornøyde med å være her, sier Monica Ljusnes. Foto:

Har fått egne lokaler

Røde Kors Larvik har i mange år leid lokaler på Vadskjæret.

I fjor kjøpte organisasjonen lokaler på Nanset. Nå er deler av Sophus Bugges vei 46 nyoppusset, og aktivitetene for lengst i gang.

– Vi trengte mer egnede lokaler, og det har vi fått her. Nå er det vårt, smiler Monica Ljusnes fornøyd.

Røde Kors Larvik har mange aktiviteter. De organiserer sanitetsvakt på en rekke idretts- og kulturarrangementer, tilbyr førstehjelpskurs, besøksvenn, visitor (støtte for innsatte i fengsel), hjerte for Larvik og internasjonal strikkekafé.

Annenhver mandag er det gratis fritidstilbud for barn, som etter flyttingen har blitt enda mer populært.

Barnas Røde Kors (BARK) er et aktivitetstilbud som skal bidra til at barn får en trygg og god oppvekst. 

Barnegruppene ledes av frivillige over 18 år, og målgruppen er 1. – #8211;7.-klassinger.

– Før var vi 20 barn på det meste. Vi nok blitt mer synlige og lettere tilgjengelige, for etter flytting har vi vært 70 barn på det meste. Heldigvis har vi mange frivillige voksne som stiller opp.

– Hva gjør dere på disse kveldene?

– Mye forskjellig. Alt fra legokveld til førstehjelpsundervisning. Friluftsliv viktig, så vi er mye ute på tur. Vi avslutter alltid med kveldsmat. Det er en populær og sosial del av arrangementet. Enten vi har pizza, brødskiver eller tomatsuppe, så er barna storfornøyde.

Artikkeltags