Gå til sidens hovedinnhold

Fikk «juksepenger» i billettautomaten

Artikkelen er over 5 år gammel

Fikk syriske 10-pund-mynter som veksel istedet for norske kroner.

Man forventer norske vekslepenger når man kjøper togbillett på automaten på jernbanen. Det er imidlertid ikke alltid tilfelle.

At norske automater lar seg lure av utenlandske mynter, blant annet syriske pund, fikk ei Larvik-dame nylig erfare. I stedet for gangbar mynt, fikk hun tilbake «juksepenger» – riktignok ekte syriske pund, men ubrukelige i Norge.

Advarer

Damen har fortalt sin historie i en e-post til ØP, blant annet for å advare andre:

– Jeg og min kjære skulle ta toget fra Larvik til Sande. Vi gikk bort til automaten inne på stasjonen for å kjøpe billetter, en voksen- og en student-billett. Prisen ble i alt 334 kroner. Vi betalte med en 500-lapp, og vekslepengene som kom ut var åtte syriske 10-pund-mynter og seks norske kroner.

Går som norske 20-kroner

Vi skulle egentlig hatt 166 norske kroner i retur, men automaten tar tydeligvis disse syriske myntene som norske 20-kroninger. Jeg har sendt inn en klage til NSB og håper på erstatning. Jeg ikke om dette er et kjent problem. Muligens er det lurt og ha akkurat nok penger til billetten.

Kanskje dette kommer til å bli et stort problem framover, dersom flere skjønner at det går an å bruke syriske 10-pundmynter som 20 norske kroner.

Kommentarer til denne saken