Gå til sidens hovedinnhold

De fleste har nå fått tilbake strømmen

Artikkelen er over 3 år gammel

SISTE: Torsdag ettermiddag har de aller fleste i Larvik fått strømmen tilbake.

Klokken 12.30 torsdag er strømmen tilbake hos de aller fleste i Larvik, etter flere dager der strømforsyningen har vært noe ustabil.

Fem abonnenter skal fremdeles være uten strøm klokken 13.55, men det er snakk om et planlagt avbrudd i Byskogen.

Klokken 13.05 var fire kunder i Kvelde uten strøm som følge av en feil, men strømmen kom relativt kjapt tilbake der.

Antallet strømløse varierer

Klokken seks torsdag morgen kunne Skagerak Energis avbruddskart melde at at 18 abonnenter i Larvik kommune forsatt var uten strøm. Klokken 09.00 var tallet 17 abonnenter og dette var også tallet i flere timer.

De som var lengst uten strøm var abonnenter i Farrisbygda.

Ifølge Skageraks avbruddskart skal abonnentene ha fått tilbake strømmen i løpet av formiddagen.

Tallet på kunder som ikke hadde strøm har variert stort de siste dagene. Klokken 14.30 onsdag viste avbruddskartet til Skagerak Energi at det var snakk om 531 husstander som var strømløse. 20 minutter senere var tallet redusert til 234.

Mens beboere i Lardal onsdag ettermiddag hadde fått strømmen tilbake var det nye husstander, blant annet på Veldre som var strømløse onsdag ettermiddag. I tillegg var flere husstander i Kjose da fremdeles uten strøm.

Klokken 16.52 onsdag hadde en stor del fått tilbake strømmen, da var det 31 abonnenter som fortsatt var uten strøm.

Et par timer senere er én av de to feilene rettet opp, og det gjenstår nå 17 husstander som ikke har strøm.

Ved 21.40-tiden har det oppstått en feil til og 26 abonnenter var da strømløse.

Regn og snø

– Vi har hatt noen utfall den siste timen, og det skyldes at det kommer regn som legger seg på den snøen som allerede ligger på trærne og på linjene, forteller kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes i Skagerak Energi tirsdag ved 12.30-tiden.

Skagerak har hatt full beredskap siden før helga, først på grunn av snøfallet, og nå fordi det er mildvær og snøen blir tyngre.

– Vi har ute veldig mange nå som driver med rydding og reparasjoner, det er snakk om ca- 150 personer. Vi har leid inn alt vi kan få tak i av mannskaper og har alle våre egne i drift. De eneste vi holder igjen er alle som skal ut på jobb til natta, forklarer Omnes.

I 12-tiden tirsdag var 354 kunder i Larvik, i området fra Farrisbygda og opp til Steinsholt uten strøm, men kundene ved Steinsholt fikk igjen strømmen ikke mange minutter senere.

Tallene har svingt en del gjennom dagen, hvor det på enkelte tidspunkt har vært opp mot 1000 husstander uten strøm.

I følge Skageraks avbruddskart var det ved 22.20-tiden 125 husstander uten strøm i Larvik. I gamle Lardal er 66 boliger uten strøm.

Problemene har forverret seg

– Situasjonen har forverret seg, melder Skagerak Energi i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

1632 kunder er uten strøm fordelt på 14 feilsituasjoner i 9 kommuner. I tillegg kommer 6 utkoblede anlegg der det pågår feilrettingsarbeid. Dette berører 109 kunder.

– Problemene startet ved lunsjtid i dag. Vi tror det skyldes et vinddrag som kom over distriktet. Kombinert med allerede snøtunge trær og regn forårsaket dette nye feil, flere av dem i områder som allerede har hatt avbrudd tidligere, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes i pressemeldingen.

Full beredskap

Skagerak Nett har alt tilgjengelig mannskap ute på feilretting, og situasjonen med full beredskap fortsetter.

– Alt tilgjengelig mannskap arbeider i dag med rydding og forebygging. På grunn av lavt skydekke har det heller ikke i dag vært mulig å benytte helikopterressursene.

Det er mange steder mye snø og is på ledninger og trær, og det vil være nødvendig å foreta kontrollerte utkoblinger for fjerning av is eller trær nær ledningene. Så langt det er mulig vil slike utkoplinger bli varslet i forkant, melder Skagerak Energi.

Strøm som kommer og går

Skagerak Nett får noen reaksjoner fra kunder som opplever at strømmen kommer og går flere ganger med korte intervall. Dette er en nødvendig del av feilrettingsarbeidet.

– Når vi leter etter feil er vi avhengig av å seksjonere nettet. Dette for å lokalisere feilstedet best mulig. I denne prosessen oppstår korte avbrudd. Kunder som opplever dette får trøste seg med at da er i alle fall feilrettingsarbeidet i gang.

Kommentarer til denne saken