Trenger jobber for å drifte barnehjemmet i Peru

Hjelp oss å finne jobber, sier medlemmene i Peru Aksjonen, fra venstre Anine Gundersen, Martha Samane fra Peru, Patruk Kuklinski, Petter Gianuy tran, Jenny Myrland Johansen, Karoline Aas, Vilde Gjevestad, Babel Schimon, Erik Andr\e Solvang, Wilhelm André Liberg og Ingjerd Beate Nyhus Larsen.

Hjelp oss å finne jobber, sier medlemmene i Peru Aksjonen, fra venstre Anine Gundersen, Martha Samane fra Peru, Patruk Kuklinski, Petter Gianuy tran, Jenny Myrland Johansen, Karoline Aas, Vilde Gjevestad, Babel Schimon, Erik Andr\e Solvang, Wilhelm André Liberg og Ingjerd Beate Nyhus Larsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag 19. oktober skal alle elevene ved Thor Heyerdahl videregående skole arbeide for å skaffe penger til å finansiere skolen og barnehjemmet i Peru som har 25-års jubileum i år. Og de trenger jobber!

DEL

På én dag skal elevene ved Thor Heyerdahl i Larvik, sammen med videregående i Re, Holmestrand, Melsomvik, samle inn nok penger til å drive en skole og et barnehjem i Peru i ett år.

I 25 år har videregående i Larvik vært en av de viktigste bidragsyterne til skolen og barnehjemmet Aldea i Monsefú i Peru som Larvik-mannen Dag Petter Svendsen startet.

– Jeg har jobbet på skolen og barnehjemmet i sju måneder, og det er fantastisk å tenke på at den jobben elevene gjør her kan gi nok penger til et helt års drift, sier Anine Gundersen. Hun forteller at det er 200 elever som gårpå skolen, og 18 barn som bor på barnehjemmet.

Før dette årets innsamling, er sjefen for skolen og barnehjemmet, Martha Samane også i Larvik.

– Jeg skal hilse fra alle barna ved skolen og barnehjemmet og takke for at dere jobber for å hjelpe dem som bor så langt unna, sa hun til elevene ved Thor Heyerdahl videregående.

Bilde fra skolen som Aksjon Peru samler inn penger til den 19. oktober.

Bilde fra skolen som Aksjon Peru samler inn penger til den 19. oktober. Foto:

Trenger arbeidsoppgaver

– Men vi er 1650 elever som skal finne jobber for en dag, og det trenger vi hjelp til, sier Jenny Myrland Johansen.

– Vi kan gjøre hagearbeid, gå tur med hunder, vaske bil, pusse sølvtøy, stable ved. Hvis det er noe dere trenger hjelp til, så ikke nøl med å ta kontakt med oss på perukomite@hotmail.com eller ringe skolen på 33 12 31 00, fortsetter hun.

I år skal alle elevene som vil jobbe for Peru, tjene minimum 400 kroner på en dags jobb. De som ikke vil jobbe, skal ha vanlig skole.

– Målet vårt for 2017 er å få inn til sammen en million kroner, smiler hun. Og da må alle bidra, også folk som bare har lyst til å gi penger til aksjonen.

Les også: Samlet inn over 30.000 på en kveld

Startet med Larvik

Ingjerd Beate Nyhus Larsen forteller at det var handelsskolen som var den første skolen i Larvik som bidro til Peru Aksjonen, så ble de andre videregående skolene med.

I dag driver Prosjekt Peru en skole pluss et barnehjem. Barnehjemmet består av tre boliger der barna bor sammen med en tante, som blir som en mor for dem. Der spiser de, gjør lekser og har «vanlige» liv. I tillegg er det et felleshus som tilhører barnehjemmet, pluss en psykolog og en lærer som hjelper til med skolearbeidet.

– Mange av barna har opplevd traumatiske ting før de kommer til barnehjemmet. Som en liten gutt som ble hengt etter anklene i taket av sin far, som slo, sparket og spyttet på ham. Dette skjedde flere ganger med den uskyldige lille gutten, før han rømte hjemmefra, forteller Anine Gundersen.

Hun legger til:

– Nå er han en fornøyd gutt som har fått et nytt hjem på barnehjemmet, og han får muligheten til å ta utdanning. Alt takket være innsatsen fra elevene i Larvik og Vestfold.

Glade skoleelever med norske flagg hilste elevene fra Thor Heyerdahl velkommen i april.

Glade skoleelever med norske flagg hilste elevene fra Thor Heyerdahl velkommen i april. Foto:

Artikkeltags