Kjempet seg til fagutdanning for 25 år siden

25-ÅRS JUBILANTER: Foran fra venstre Kjell Even Fløtre (lærer), Johanne Farstad (lærer), Gerd Sandvand (lærer), Sigrund Mølbach (lærer), Bjørg Furulund og Åse Rimstad. Bak fra venstre: Astrid Hansen, Britt Stenset, Anne Britt Johansen, Ruth Langerud, Wenche Stensland, Anita Breidal, Inger Lise Karlsnes, Marthe Synnøve Skogshagen og Turid Dåpan.

25-ÅRS JUBILANTER: Foran fra venstre Kjell Even Fløtre (lærer), Johanne Farstad (lærer), Gerd Sandvand (lærer), Sigrund Mølbach (lærer), Bjørg Furulund og Åse Rimstad. Bak fra venstre: Astrid Hansen, Britt Stenset, Anne Britt Johansen, Ruth Langerud, Wenche Stensland, Anita Breidal, Inger Lise Karlsnes, Marthe Synnøve Skogshagen og Turid Dåpan. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi måtte nærmest skrike oss til den utdanningen, husker Astrid Hansen og Marthe Synnøve Skogshagen. De var en del av kullet som feiret 25-årsjubileum som faglærte omsorgsfagarbeidere denne helga.

DEL

– Da vi fikk denne utdanningen, jobbet vi som hjemmehjelpere og hadde ikke noen utdanning i faget. Vi var vanlige husmødre, forteller de to.

Larvik kommune ga utdanning til en klasse, og ville skrinlegge den andre. Det hadde ikke meldt seg på nok deltakere.

– Vi kjempet oss til å få den utdanningen. Og vi var nok forgjengerne til det som i dag heter helsefagarbeider, forteller de stolte jubilantene.

I helga feiret de seg selv 25 år etter i Stavern Sjømannsforenings lokaler, med mat fra Abrahamsen og kaker de selv hadde bakt.

– Det var så vellykka, og alle vi som hadde fått utdanningen har vært så fornøyde. Lærerne brukte av fritiden sin på å undervise den gangen, og vi ble virkelig minnet på hvor glade vi var i lærerne våre, smiler Marthe Synnøve.

FOR 25 ÅR SIDEN: Her var klassen ferdig utdannet omsorgsfagarbeidere.

FOR 25 ÅR SIDEN: Her var klassen ferdig utdannet omsorgsfagarbeidere. Foto:

Hadde en drøm

– Det åpna seg en helt ny verden for oss etter utdanningen. Jeg begynte å jobbe på sykehjem, og Marthe begynte i hjemmesykepleien, sier Astrid.

Alle som gjennomførte fikk utdelt fagbrev.

– Vi fikk undervisning i etikk og norsk og fag som hører til sykepleie. I etterkant har vi snakket om at vi utførte en del arbeid tidligere som vi ikke hadde bakgrunn for, sier de to.

– Min drøm den gangen var å få ei linje på yrkesskolen med den samme utdanningen. Og nå er den der, helsefagarbeiderlinja på Thor Heyerdahl videregående, smiler Astrid Hansen.Artikkeltags