– Dette har skjedd uten at verken vi som deltakere eller ledelsen i Miss Norway har godkjent det. Både vi og ledelsen reagerer sterkt. Vi ønsker ikke å bli forbundet med spilling og betting på denne måten, sier Bethel Hailegiorgis fra Larvik, som er en av de 19 semifinalistene årets konkurranse.

Føles ikke bra

Hailegiorgis sier til avisa at det ikke føles bra på noen måte å bli brukt av et utenlandsk selskap på denne måten.

– Jeg føler meg utnyttet, og det er ubehagelig å vite at mennesker skal spille med penger på oss på denne måten, sier hun.

Les også: Etter vanskelige år bestemte Bethel seg for å gjøre det hun ville mest

– Det å bli forbundet med slik virksomhet som disse driver er ekkelt fordi det går mot min overbevisning. Jeg vet at mange av jentene i konkurransen føler det samme, men dessverre ser det ikke ut til at det går å stoppe disse, sier hun.

 

Støtter jentene

Presseansvarlig i Miss Norway, Knut Yrvin, sier til Østlands-Posten at han forstår at finalejentene reagerer, og at også ledelsen i Miss Norway har vært i kontakt med bettingselskapet, uten at det var mulighet til å få dem til å fjerne tiltaket.

Les også: Gikk videre til semifinale i Miss Norway

– Vi liker ikke dette. Spill, og konsekvensen som kan være spillavhengighet, er ikke noe vi ønsker å være forbundet med.

– Dessverre er det ikke noe vi kan få gjort noe med fordi det er et utenlandsk selskap. Bettingselskapene kaster seg gjerne over konkurranser som blir populære, og det nå nok internasjonale reguleringer til dersom man skal ha mulighet til å komme dette til livs. Vi støtter imidlertid jentene som reagerer, sier Knut Yrvin.

Les også: Nicole er med i Miss Norway

Han understreker også at det som er lagt ut på Coolbet.com ikke påvirker resultatet i konkurransen på andre måter.

Fjerner ikke

Bettingselskapet Coolbet har hovekontor i Tallinn i Estland, og de har rundt 50 ansatte. På selskapets bettingside på nett kan man vedde på det meste av sportsaktiviteter, men også på politikk og underholdning.

 

– Vi har sett at flere av jentene reagerer på at vi har lagt ut betting på vårt nettsted, men vi kommer nok ikke til å ta dette vekk igjen slik vi ser det i dag, sier Magnus Magerøy, som er leder for Coolbets avdeling i Norge, til Østlands-Posten.

Magerøy sier Coolbet er et selskap som ble startet av nordmenn, og at brorparten av aksjonærene er norske.

– Selv om vi driver internasjonalt, så ønsker vi også å ha noen aktiviteter som er rettet spesielt mot Norge. Det har lenge blitt lagt ut betting på missekonkurranser internasjonalt, og nå ønsket vi å teste interessen også her, sier han.

Magerøy understreker også at dette er fullt lovlig virksomhet, og at han også har fått positive tilbakemeldinger fra flere av deltakerne i konkurransen.

Håper på finale

Hailegiorgis sier hun fortsatt trives med å være med i konkurransen, og at hun tror hun har god mulighet til å nå selve finalen.

– I april blir det avgjort hvem som går videre, og så blir det SMS-konkurranse videre, forteller hun.

– Akkurat nå er det hektiske dager. Vi skal blant annet skaffe oss sponsorer og delta i veldedighet. Det blir både mye reising og sene kvelder, sier hun.