Flere arrangementer avlyst, men for Magnus (5) la ikke det en demper på stemningen

Vær ingen hindring: Magnus Brekke-Christensen (5), Lindis Iwar Brekke og Maria Brekke-Christensen (10) synes ikke det gjorde noe med litt regnvær. De danset i regnet på vei inn til Bølgens programlansering på Amfi.

Vær ingen hindring: Magnus Brekke-Christensen (5), Lindis Iwar Brekke og Maria Brekke-Christensen (10) synes ikke det gjorde noe med litt regnvær. De danset i regnet på vei inn til Bølgens programlansering på Amfi. Foto:

Flere planlagte ute-aktiviteter måtte avlyses, eller rømme inn, da været viste seg fra sin våteste side lørdag.

DEL

Lørdag skulle Staverns gater blir fylt opp med både folk, telt og boder, og mange ulike aktiviteter for barna i anledning sesongens avslutning på Glade dager. Et par timer før arrangementet skulle starte ble det sendt ut beskjed om at det hele dessverre måtte avlyses.

«Værgudene er for sterke denne gang», måtte arrangørene innse, selv om de hadde drøyd og håpet i det lengste.

Avlyst for første gang

– Det var storm og kraftig regn, så dessverre måtte vi avlyse.

Dette har arrangør Tom Olsen, som har holdt på med onsdagsmarkedene i Stavern i 12–13 år, aldri tidligere opplevd.

– Så langt jeg husker er dette første gang vi har måttet avlyse et arrangement, forteller han.

Regn har de naturligvis måttet leve med tidligere, men med det været som satte inn lørdag måtte de tenke på sikkerheten.

– Hinderløypa for barna hadde blitt umulig å gjennomføre – de hadde blåst av gårde! Og det kunne blitt farlig med telt og boder som kunne blåst over ende.

Det ble vurdert om arrangementet kunne flyttes til søndag, men det ville gitt dem for kort tid til nødvendige forberedelser og godkjennelser.

– Det er veldig kjedelig. Vi hadde fått på plass tryllekunster, ballongsjonglør, en papegøye som kan snakke med barna, og vi skulle få besøk av skateforbundet, sier en trist Olsen.

– Vi får se fram til neste gang! Kanskje kommer vi sterkt tilbake under høstutstillingen.

Rolls-Royce-utstillingen trosset været som eneste delarrangement, og er fremdeles å se inne ved steinsettingen.

Storm: Lørdag ettermiddag skulle det være programlansering for Bølgen på Torget. Der ville de regnet bort, og tok derfor heller tilbudet om å holde arrangementet inne på Amfi.

Storm: Lørdag ettermiddag skulle det være programlansering for Bølgen på Torget. Der ville de regnet bort, og tok derfor heller tilbudet om å holde arrangementet inne på Amfi. Foto:

Danset i regnet på vei til programlansering

Også i Larvik ble utendørs arrangement truet av været. Bølgen kulturhus skulle feire sin lansering av nytt program for høsten. Lanseringen skulle foregå på Torget, men der hadde det regnet helt bort.

Svaret ble å trekke inn under taket på Amfi. Der fikk Bølgen-ansatte vist fram programmet, delt ut kaffe, boller og brus, og snakket med larviksfolk som våget seg utenfor dørstokken i dag.

Anders Gjønnes fikk på plass sitt utstyr innendørs, og underholdt med kjente hits.

En gjest som ikke hadde noe imot stormen, var fem år gamle Magnus. Sammen med moren Lindis og søsteren Maria benyttet de anledningen til å danse litt i regnet på vei inn til Bølgen-arrangementet på Amfi.

– Hva synes du om dette været?

– Det er kjempebra! Jeg ropte «vannkrig», ler Magnus.

– Vi måtte løpe hele veien fra parkeringen, sier Maria, men synes ikke det gjør noe når de kommer inn i varmen til gratis boller og brus.

Fikk plass inne: Larvik Arbeiderparti fikk trekke inn på Amfi, da ute-stand på Torget ville blitt vel vått. Fra venstre: Espen Hetty Carlsen, Trine Ørbæk, Evy Jacobsen, Bente Seierstad, Rune Høiseth og Liban Ulusso.

Fikk plass inne: Larvik Arbeiderparti fikk trekke inn på Amfi, da ute-stand på Torget ville blitt vel vått. Fra venstre: Espen Hetty Carlsen, Trine Ørbæk, Evy Jacobsen, Bente Seierstad, Rune Høiseth og Liban Ulusso. Foto:

Viktigste er å få møtt folk

Også Larvik Arbeiderparti, som skulle ha stand på Torget, måtte trekke inn på Amfi.

– Det er hyggelig at de tok oss imot her, sier lokalpartileder Espen Hetty Carlsen.

Sammen med de andre representantene for lokalpartiet er han glad for at de allikevel får vært ute og møtt folk. Ordfører Rune Høiseth synes det er flott å kunne ta viktige diskusjoner ansikt til ansikt, for eksempel om den aktuelle saken om stasjonsplassering.

– Vær og vind får vi ikke gjort noe med! Men vi må ut og høre folks mening, sier han.

Artikkeltags