Gå til sidens hovedinnhold

El-tilsynet gikk fra hus til hus – skal nå ha gjenopprettet strømmen i Stavern

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter at flere er husstander har vært uten strøm i Stavern torsdag og fredag, da Skagerak Energi måtte stenge fire nettstasjoner i Stavern i går kveld, skal problemet nå være fikset. Årsaken til feilen kan de fremdeles ikke si noe om.

Flere sikringskap fikk seg en trykk i fem-seks hus i Stavern i går kveld. Det kan være overspenningsvernet i sikringsskapene som har smeltet på grunn av feil.

Fredag formiddag var fortsatt 20 husstander uten strøm fordi Skagerak holdt en nettstasjon i Stavern stengt. Nå skal problemet være fikset.

I går var 260 strømkunder uten strøm da Skagerak stengte fire transformatorer etter at det ble meldt om branntilløp i flere boliger i Stavern.

Ikke kjent med årsaken

Midt på dagen i dag var man fortsatt ikke kjent med årsaken til hendelsene.

– Folk fra det lokale El-tilsynet er der og går gjennom hvert anlegg for å se om det er noe feil, forteller informasjonssjef i Skagerak Energi, Ruhne Nilssen.

I sekstiden fredag opplyste kommunikasjonssjef i Skagerak, Thor Bjørn Omnes, at de har lagt ned mye arbeid i å finne ut hva som forårsaket feilen, men at de fremdeles ikke har konkludert i saken.

– Vi har ikke ferdigstudert hva som er årsak til feilen som skjedde i går. Men vi har gjort mye arbeid i området der i dag. Vi har sjekka alle hus som kan ha vært berørt av feilen, og sjekka at det er i orden, sier han.

På spørsmål om han kan si sikkert at feilen nå er fikset, svarer han følgende:

– Husene som kan ha vært berørt har strøm nå. Jeg vet at det var et par hus der vi ikke fikk tak i eier, og jeg har foreløpig ingen status på dem, men alle skal ha strøm nå, sier han.

Omnes legger til at han ikke foreløpig kan si noe om hva årsaken til feilen kan være.

– Jeg vil ikke spekulere før vi får en konklusjon. Dette må vi komme til bånns i, presiserer han.

LES OGSÅ: – Vi kan ikke diskutere løsninger når det er ekte situasjon

De tre nettstasjonene ble koblet på igjen etter at man sjekket anleggene og ikke fant noen feil.

Kunne oppstått brann

Branntilløpene er ikke en politisak, da det er strømleverandørens som nå må finne ut av årsaken til hendelsene, men krimsjef ved Larvik politistasjon, Knut Vidar Vittersø, påpeker at det kunne oppstått brann hvis sikringsskapene var gamle og uten overspenningsvern.

LES OGSÅ: Takplater blåste løs

– Det kunne lett blitt brann, sier Vittersø.

I nyere sikringsskap er det vern, og det kan tyde på at det er dette som har slått inn i går og nettopp stoppet branntilløp. Altså slik at systemet fungerte som en sikring slik det skulle.

Årsaken er per nå altså ikke kjent, men det har tidvis vært mye vind og dårlig vær denne uka. 

Kommentarer til denne saken