Vibeke Ravndal og Geir-Atle Johnsen ønsker seg masse statister til Wisting-serien.
Kjersti Bache

Vil DU være med i Wisting-serien?

Serien om Jørn Lier Horsts hovedperson William Wisting, skal spilles inn i Larvik. Vil du være med, kan du møte opp på det Gule galleriet i Stavern lørdag formiddag.
Publisert

Midt på dagen lørdag førstkommende tar Vibeke Ravdal og Geir-Atle Johnsen imot alle til statistregistrering.

– Vi håper at mange har lyst til å være med som statister i filmen som bygger på to av bøkene til Jørn Lier Horst, sier Geir-Atle Johnsen, som selv er skuespiller og regissør.

Han tar oppstilling utenfor det Gule galleriet og forteller at de skal holde til i lokalene i kjelleren, med inngang til venstre for hovedinngangen.

Sammen med Vibeke Ravndal er han Larvik-kontakten for filmselskapet Cinenord.

– Å få et større produksjonsmiljø i Larvik er drømmen, smiler Vibeke, som tidligere har jobbet i NRK.

– Filmproduksjonen starter i slutten av januar, og da trenger vi statister. Det aller beste er jo at folk fra Stavern og Larvik har lyst til å være med. Så blir det mest autentisk, sier Johnsen.

I januar starter filminnspillingen om William Wisting, hovedpersonen til Jørn Lier Horst.

I januar starter filminnspillingen om William Wisting, hovedpersonen til Jørn Lier Horst. Foto:

Trenger alle aldersgrupper

– Hva er det å være statist? Jo, egentlig er det å være vanlige folk i filmen. Folk som går på gata, sitter på kafé, triller barnevogn, sier Vibeke Ravndal.

– I denne filmen trenger vi folk i alle aldre, fra små barn, til ungdom, voksne og eldre. Vi skal ha mennesker til scener fra Torp, fra kjøpesenter og steder der det skal være en del folk, supplerer Geir-Atle Johnsen.

– Vi trenger rett og slett et tverrsnitt av befolkningen. Når folk kommer hit på lørdag, skal vi ta bilde, skrive ned data og registrere alle, forklarer Geir-Atle.

Les også: Satser 110 millioner med Sven Nordin som William Wisting

Håper det kommer mange

Wisting-filmen blir et skikkelig løft for Larvik. Ravndal og Johnsen håper at folk er stolte av at Jørn Lier Horsts bok blir tv-serie, og at den filmes her.

– Det er nå det skjer. Jeg håper det kommer mange som har lyst til å være statister til serien på lørdag. Ta med dere koret, foreningen, familien, oppfordrer Geir-Atle Johnsen.

Det er Larvik og Stavern som er location i filmen. På samme måte som i de to bøkene serien bygger på.

– Jeg vet om en del morsomme scener det blir gøy å være med i, selv om film alltid er mye venting, sier Vibeke Ravndal.

– Så er det Sven Nordin som har hovedrollen som William Wisting. Og å være med på en filminnspilling blir litt som å være del i et stort team. Nå har dere sjansen, oppfordrer Geir-Atle Johnsen.

Har du derimot ikke mulighet til å komme til det Gule galleriet, kan du sende mail til statist@cinenord.no

Artikkeltags