Gå til sidens hovedinnhold

Kjoler skal bytte eiere i Stavern

Artikkelen er over 2 år gammel

– Ta med deg kjolen du ikke bruker og finn en ny til hundrelappen på lørdag 2. juni, oppfordrer Kristin Sundling i Fredriksvern Sanitetsforening.

«Kjøp min kjole» kaller de arrangementet i Sanitetshuset i Stavern den første lørdagen i juni.

– Vi er allerede i gang med å samle inn kjoler. Har du én eller fler du ikke bruker, så er vi glade for å få dem hit. Og gjerne kleshengeren også, smiler lederen av Fredriksvern Sanitetsforening.

Ideen er at mange har kjoler de ikke bruker hengende i skapet. Kanskje den er midt i blinken for en annen?

– Vi tar imot pent brukte kjoler, og selger dem videre for hundre kroner. I tillegg tar vi imot skjørt med tilhørende bluser samt vesker, sier Kristin, som ser for seg en lørdag full av kjoler og damer som prøver og bytter og finner nye antrekk.

Gjenbruk på sitt aller beste.

Les også: Reddet huset og ga nytt liv i sanitetsforeningen i Stavern

Vant vervekampanje

Norske kvinners sanitetsforenings 650 foreninger har hatt vervekampanje i februar, og Fredriksvern Sanitetsforening gikk av med seieren.

– Vi er superstolte. I Stavern har vi faktisk fått 27 nye medlemmer hittil i år og flere ønskes velkommen. Vervepremien er å få en kveld med Arne & Carlos – hele Norges strikkeduo. Vi satser på å få dem hit i september, sier hun.

Kristin Sundling forteller at de fikk 15 nye medlemmer bare i februar måned.

– Vi ønsket å gjøre en skikkelig innsats for å selge fastelavnsris, og klarte å engasjere flere medlemmer til å være med å binde i år enn i fjor. Premien med Arne og Carlos var motiverende, og vi bestemte oss for å stå på. Vårt motto ble: Tør å spørre! Og det gjorde vi, ler hun.

Sanitetskvinnene er allerede godt i gang med vervekonkurransen for mars der foreningene kan vinne et besøk av hele Norges «Blomster-Finn», Finn Schjøll.

– Vi er klare til å ta imot din kjole, og gleder oss til å ønske velkommen til kjolemarked på lørdag 2. juni. Og benytt gjerne muligheten til å bli nytt medlem hos oss samtidig, oppfordrer hun.

Kommentarer til denne saken