Har du et egnet (stort) juletre du kan tenke deg å gi bort?

Artikkelen er over 1 år gammel

Varaordfører Olav Nordheim jakter på trær sammen med Larvik kommune. Har du et tre på mellom 7-11 meter kan det bli årets juletre.

DEL

– Vi appellerer til innbyggere som kanskje har et tre de vil bli kvitt, eller som har et tre som er veldig flott, og kan være god reklame for Larvik, sier varaordfører Olav Nordheim.

Til sammen skal kommunen skaffe sju juletrær, og det største og fineste skal sendes over Skagerak med båt og pryde torget i Frederikshavn.

– Det er en årlig avtale vi har, som strekker seg helt tilbake til 1946, og det skal være 10–11 meter høyt. Og et flott skue, smiler Nordheim.

Julegrantenningen i Danmark er 23. november, og treet bruker en uke på ferden. Derfor er kommunen nå i gang med å finne fram til trærne som skal pyntes.

– Vi ønsker oss tips om gode kandidater nå, til trær som innbyggerne kan tenke seg å gi bort. Kommunens ansatte kommer og hogger, rydder og frakter det bort.

De øvrige seks trærne som skal fremskaffes skal pryde Larvik Torg (8-10 meter), Stavern Torg, Langestrand, Torstrand og Indre havn. De fire siste skal være mellom sju og ti meter høye.

Forslagene til trær kan ringes inn til sentralbordet i Larvik kommune, og så vil kommunens mannskaper, ledet av parkansvarlig Gry Frenche Tangen Snildal, reise rundt på befaring og velge ut trærne som skal benyttes.

– Alle eierne vil bli kontakt før treet blir hogd, lover Nordheim.

Som andre drømmejuletrær bør de som foreslås være jevne og pene, og være relativt rette.

Julegrantenningen på Larvik Torg skjer 24. november.

MANGE MENNESKER: Larvik Torg var fullt av mennesker da julegrana ble tent i fjor. Nå søker kommunen etter nye trær.

MANGE MENNESKER: Larvik Torg var fullt av mennesker da julegrana ble tent i fjor. Nå søker kommunen etter nye trær.

LES OGSÅ: Sjokkerte naboer fikk stanset hogging av juletre til Torget

Artikkeltags