Henla voldtektssak fra Stavernfestivalen – nå er klage sendt

Voldtektssak: Kvinnen hevdet hun ble voldtatt på campen utenfor festivalområdet på golfbanen under siste dag av Stavernfestivalen sist sommer.

Voldtektssak: Kvinnen hevdet hun ble voldtatt på campen utenfor festivalområdet på golfbanen under siste dag av Stavernfestivalen sist sommer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kvinnen kontaktet politiet og fortalte at hun hadde blitt voldtatt på festivalcampen under Stavernsfestivalen sist sommer. Nå behandler statsadvokaten klagen over henleggelsen.

DEL

Politiet etterforsket den påståtte voldtekten fram til september, men da etterforskningen var ferdig, besluttet påtalemyndigheten å henlegge saken.

Dermed ble siktelsen mot 19-åringen, som var siktet for å ha voldtatt en kvinne (20) på festivalen, frafalt.

LES OGSÅ: Brannvesenet rykket ut til mistenkelig røyk: – Vi hadde veldig årvåkne leieboere som oppdaget røyken

Nå er henleggelsen påklaget.

Vurderer klagen

Det er statsadvokaten i Vestfold, Buskerud og Telemark som skal behandle klagen og ta stilling til om henleggelsen var riktig eller om påtalemyndigheten må ta ut tiltale mot mannen.

Politiadvokat i politiets sedelighetsgruppe i Vestfold, Cecilie Gulnes, viser til at saken nå er påklaget og at det er statsadvokaten som må uttale seg om saken.

Statsadvokat Alf Martin Evensen opplyser at statsadvokaten så langt ikke har mottatt klagen og derfor må avvente med å redegjøre for saken.

Statsadvokaten: Statsadvokat Alf Martin Evensen vil behandle klagen på henleggelsen av voldtektssaken på Stavernfestivalen.

Statsadvokaten: Statsadvokat Alf Martin Evensen vil behandle klagen på henleggelsen av voldtektssaken på Stavernfestivalen. Foto:

Det er ikke klart hvilket grunnlag henleggelsen er basert på.

Sperret av område

Det var under festivalens siste dag, lørdag den 8. juli i år, at politiet ble kontaktet av kvinnen, som opplyste at hun hadde blitt voldtatt inne på festivalcampen på Tenvik i Larvik.

LES OGSÅ: Voldssak i Stavern

Politiet sperret av et område, blant annet et telt, for å gjøre undersøkelser i saken.

Mannen som har vært siktet for voldtekten, ble pågrepet samme natt.

Artikkeltags