Har du opplevd svikt i alarmsystemet?

Alarmsvikt: Problemer med alarmsystemet skal ha vært kjent i en årrekke.

Alarmsvikt: Problemer med alarmsystemet skal ha vært kjent i en årrekke. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Østlands-Posten har over de siste ukene skrevet om problemet med svikt i alarmsystemet ved kommunens sykehjem. For å kunne kartlegge hvor utbredt dette problemet har vært, og hvor lenge det har vart, bes andre som har opplevd lignende om å ta kontakt med avisa.

DEL

I september skrev Østlands-Posten først om Kåre Kristoffersen som under et korttidsopphold på Byskogen sykehjem erfarte at ingen signaler ble sendt da han trykte på alarmen etter hjelp. Gjentatte ganger ble han liggende uten å bli hørt da han trengte det.

Det endte med at han reiste tidlig hjem fra sykehjemmet etter bare to dager.

- Jeg ville ikke ligge der lenger, det ble for nedverdigende, sa han.

Virksomhetsleder for sykehjem i Larvik kommune, Sigrid Kobro Stensrød, bekreftet at det er svakheter i systemet ved alle byens sykehjem, og sa at det jobbes med en utskiftning.

I 2014, etter saken om den alvorlig muskelsyke Tor-Inge Nordnes som nesten ble kvalt da alarmen sviktet en natt sa kommunalsjef Karen Kaasa sa til ØP: "Det er ikke akseptabelt å ha et ustabilt alarmanlegg. Vi skal ta en skikkelig gjennomgang av det."

Over tre år senere er det det samme systemet, med samme svikt, som er i bruk.

LES OGSÅ: Vil vurdere støtte til midlertidige løsninger

Flere bekreftelser

Over den siste tiden har Østlands-Posten vært i kontakt med flere, både pasienter, pårørende og tidligere ansatte ved sykehjem, som bekrefter svikt i alarmene. Noen kan fortelle om svikt så langt som ti år tilbake i tid.

Ansvarlig redaktør i Østlands-Posten, Terje Svendsen, gikk ut på lederplass og skrev at ØP som lokalavis kommer til å konfrontere kommunen og følge opp saken.

Østlands-Posten ønsker nå å finne ut om det er enda fler som på et eller annet vis har opplevd svikt i sykehjemmenes alarmsystem.

- Et alarmsystem som ikke virker i en kort periode er alvorlig nok. Men her kan det se ut som om kommunen i veldig mange år har vært klar over problemet, uten å ta tak i det. Hvordan det kan ha skjedd har offentligheten i Larvik et krav på å få svar på, sier ØPs nyhetsredaktør Erik Werner Andersen.

Ta kontakt

Har du ytterligere eller utfyllende informasjon å komme med, enten som pasient, pårørende eller ansatt setter vi pris på å få høre fra deg.

Kontakt:

Mathilde Kaupang: mathildekaupang@gmail.com

Lasse Nordheim: lasse.nordheim@op.no

Erik Werner Andersen: erik.werner.andersen@op.no

eller ring på 920 43 374

Artikkeltags