La trilleturen innom sykehjemmet - se hvilke reaksjoner de fikk!

VARMT MØTE: Det ble mange fine øyeblikk, da Anne B. Withbro, datteren Ester og flere andre som er hjemme med sine små, besøkte Reidun Nilsen (82) og de andre beboerne på Furuheim. Til høyre Naomi Rowlands, elev som er med i prosjektet Livsglede for eldre.

VARMT MØTE: Det ble mange fine øyeblikk, da Anne B. Withbro, datteren Ester og flere andre som er hjemme med sine små, besøkte Reidun Nilsen (82) og de andre beboerne på Furuheim. Til høyre Naomi Rowlands, elev som er med i prosjektet Livsglede for eldre. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det ble et varmt møte mellom generasjonene på Furuheim sykehjem. – Jeg blir så glad av å se på de små. Jeg kjenner et sug i magen, sier Ragnhild, før hun får lille Ester i fanget.

DEL

– Se på de små føttene. Har du sett noe så fint, sier Ragnhild Nilsen.

Hun kikker smilende på Ester, og kjenner på de små tærne til den bare to måneder gamle jenta.

(Se bildeserie lenger ned i artikkelen)

STAS MED BESØK: Berit Christiansen (t.v.) og Ragnhild Nilsen mimret tilbake til den gang de selv fikk barn, mens de beundret Ester og de andre babyene som besøkte Furuheim sykehjem.

STAS MED BESØK: Berit Christiansen (t.v.) og Ragnhild Nilsen mimret tilbake til den gang de selv fikk barn, mens de beundret Ester og de andre babyene som besøkte Furuheim sykehjem. Foto:

LES OGSÅ: Skjærgårdsparadis i Larvik ute til salgs for 6,5 millioner: - Regner med stor pågang

Livsglede for eldre

Annenhver torsdag samles beboere og andre gjester i vinterhagen på Furuheim sykehjem, til det som etter hvert har blitt en happening: «Livsglede for eldre».

Det går ut på at elever på helse- og oppvekstfag ved Thor Heyerdahl vgs. er sammen med og aktiviserer de eldre.

Det er sang, de spiller «bowling» med skumballer, kaster ballonger til hverandre, lager kafé. En gang hadde de håndpleie-dag og forrige gang hadde de med seg en liten hund.

– Poenget er å få de eldre i aktivitet, også de som vanligvis sitter med hendene foldet hele dagen, forteller Tea Andrine Knutsen (17).

– Hver gang vi drar, så sier de til oss hvor glade de er for å ha oss der. Det betyr noe, sier hun.

LES OGSÅ: Har sikret overvåkningsbilder av to personer etter overfallet: – Vi jobber med å finne ut hvem de er

Borte tittei

Treffet denne torsdagen er ekstra spesielt, fordi elevene har invitert mødre som er hjemme med sine små til å komme innom.

Anne B. Withbro likte ideen om å legge barseltreffet» på sykehjemmet.

SMÅ BARN - STOR LIVSGLEDE: Anne Nordrum fikk låne lille Ester. Ved siden av sitter mamma Anne B. Withbro, som likte ideen om å legge trilleturen innom Furuheim sykehjem, slik at de eldre fikk hilse på.

SMÅ BARN - STOR LIVSGLEDE: Anne Nordrum fikk låne lille Ester. Ved siden av sitter mamma Anne B. Withbro, som likte ideen om å legge trilleturen innom Furuheim sykehjem, slik at de eldre fikk hilse på. Foto:

Dette hadde jeg umiddelbart lyst til. Det er bare utrolig koselig for oss alle, sier hun.

Hun får høre historiene om barn og barnebarn og oppvekst i en annen tid, mens hun låner bort datteren. Men på et tidspunkt må Ragnhild levere den lille jenta tilbake.

– Hun vil ha mat. Der kan ikke jeg hjelpe til, ler Ragnhild.

Maren Heum Kristensen hadde med seg datteren Olivia Pouline Hoffman (11 md.) som fort ble opptatt med å leke «borte tittei» med Karin Iversen.

– Jeg elsker unger! sier Karin, som lyser opp når hun får hilse på de små. 

Jeg regnet med at Olivia ville like å snakke med de eldre, og det ble akkurat som jeg hadde sett for meg. Det er hyggelig å gjøre noe for å glede andre, og selv ha det moro på veien. Toveisglede, sier Maren, som berømmer prosjektet «livsglede».

– Elevene fokuserer på noe veldig viktig: Å ta vare på og inkludere eldre i samfunnet som en del av flokken, legger hun til.

BORTE TITTEI: Maren Heum Kristensen hadde med datteren Olivia som ganske raskt ble opptatt med å leke borte tittei med Karin Iversen. – Fint å få anledning til å være med på at barn og voksne i flere generasjoner kan krysse veier i en naturlig og hyggelig setting, sier Maren.

BORTE TITTEI: Maren Heum Kristensen hadde med datteren Olivia som ganske raskt ble opptatt med å leke borte tittei med Karin Iversen. – Fint å få anledning til å være med på at barn og voksne i flere generasjoner kan krysse veier i en naturlig og hyggelig setting, sier Maren.

Nettopp dét er også hensikten med prosjektet.

– Vi må ta vare på våre eldre! Vise dem respekt og takknemlighet for hva de har gjort for oss. I andre land bor de eldre hjemme hos familiene sine helt til slutten, men her har vi dette tilbudet. La de da oppleve så mye glede og lykke vi kan gi de på slutten av livet, sier Rebekka.

Hun er glad for at Larvik har blitt en «livsgledekommune» og håper dette sprer seg enda mer.

– Dette er noe alle videregående skoler bør få i gang som valgfag, slik at mange flere kan få tilbudet.

Besøket av mødrene og de små ble en suksess som hun håper å kunne gjenta.

Hun er imponert over oppmøtet – hun måtte lose et helt lite tog av barnevogner inn på avdelingen.

Å se øynene og smilene som kom fram når disse vakre små kom på besøk, har jeg ikke sett maken til. Det var virkelig rørende. Dette er livsglede i bøtter og spann.

Artikkeltags