– Vi ønsker velkommen til marsipankake og kaffe hos oss på Tanum Gjenbruk, sier Tone M. Anderssen, daglig leder i Frivilligsentralen.

Det er altså gått hele fem år siden gjenbruksbutikken på gamle Tanum skole ble åpnet.

– Vi gir halv pris på alle varer på lørdag, som en takk til alle som har besøkt oss, deltatt som frivillig, handlet og ikke minst levert varer gjennom disse fem årene, fortsetter Tone.

For dem som har tatt en tur til Tanum Gjenbruk for å levere fra seg fullt brukbare ting eller for å finne seg noen brukte skatter, er det tydelig at her er det liv laga. Masse folk, lukten av kaffe og prat i den lille kafeen.

Motvekt til bruk-og-kast

– Tanum Gjenbruk er et meningsfylt prosjekt for Frivilligsentralen, både som miljøprosjekt og en motvekt til bruk-og-kast-mentaliteten, sier Tone. I tillegg fungerer Tanum som et godt sosialt møtested.

– Vi har mange som kommer og jobber her noen dager i uka. Det betyr mye for oss, og mye for dem, det får vi gode tilbakemeldinger på, forteller hun.

– Så gleder vi oss til å vise hva man kan gjøre med en gammel utslitt sofa! Det blir avduking av et prakteksemplar som møbelsnekker Birger Andresen på Østre Halsen har stått for, lokker Tone M. Anderssen.