Fengslet i fire uker etter at han viste fram pistol i butikk – var allerede siktet for vold, innbrudd, bedrageri og tyverier

Varetekt: En mann fra Larvik er varetektsfengslet i fire uker etter at han viste fram en pistol i en matbutikk på Hovland. Arkivfoto

Varetekt: En mann fra Larvik er varetektsfengslet i fire uker etter at han viste fram en pistol i en matbutikk på Hovland. Arkivfoto (Foto: )

23-åringen var allerede siktet for en rekke forbrytelser da han i matbutikken viste fram en startpistol han hadde i lomma. Nå er mannen satt i varetekt i fire uker.

DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

Les ØP på nett i 5 uker for KUN 5 kr!

Politiet fant noe hasj og flere våpen da de ransaket en bolig som to menn, som ble arrestert sammen fredag, disponerer i Larvik.

Det var på Coop Prix på Hovland fredag at 23-åringen viste butikksjef Nina Nilsen at han hadde en startpistol i lomma.

Mannen var mistenkt for å ha nasket og da butikksjefen ba om å få se lommene hans, viste han fram pistolen – i tillegg til en Redbull han hadde gjemt under jakka.

Dermed ville hun ikke gjøre annet enn å la dem gå, og kort tid etter ble de to mennene, 23-åringen og en 28-åring fra Larvik, arrestert på Hegdal industriområde ved Bisjord i Larvik.

I bilen lå startpistolen.

Registrerte våpen

Det viste seg at 28-åringen hadde våpenkort både for startpistolen og flere andre våpen som ble funnet i boligen til de to. Våpnene var imidlertid ikke sikret og oppbevart på en forsvarlig måte, noe 28-åringen nå er siktet for, i tillegg til oppbevaring av narkotika.

LES OGSÅ: Byggesaksbehandler i Larvik suspendert – etterforskes av politiet

– Våpenkortet er inndratt, opplyser krimsjef ved Larvik politistasjon, Knut Vidar Vittersø.

28-åringen ble ikke varetektsfengslet.

Fire uker i varetekt

23-åringen var allerede i politiets søkelys i en rekke saker den siste tiden og var også ønsket inn til avhør uten at han hadde møtt. 23-åringen er siktet for bedrageri, vold, innbrudd, tyverier og narkotikaforbrytelser og er nå i tillegg siktet for å ha vist fram våpenet på Coop.

LES OGSÅ: Da mannen som kidnappet Svanhild tok kontakt 20 år senere - fikk han ikke svaret han hadde håpet på

<div id='outstreamvideo'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('outstreamvideo'); }); </script> </div>

Politiet understreket fredag at mannen ikke hadde truet med våpenet, kun vist det fram. Mannen skal også ha opplyst at det var en startpistol da det skjedde.

I en kjennelse fra Tønsberg tingrett mandag, er det besluttet at 23-åringen skal varetektsfengsles i fire uker. Dette på grunn av gjentakelsesfare.

«Handlingene nå fordeler seg over det siste år, men med en økende tendens en senere tid», påpeker retten i fengslingskjennelsen.

Straffedømt fem ganger

23-åringen er straffedømt fem ganger tidligere og den forrige dommen hans kom i Tønsberg tingrett i mai i fjor. De fleste av forholdene mannen nå er siktet for, er begått i prøvetiden for den betingede delen av dommen han fikk i fjor. Dermed vil det kunne få konsekvenser for straffen.

Artikkeltags