Politiet fant noe hasj og flere våpen da de ransaket en bolig som to menn, som ble arrestert sammen fredag, disponerer i Larvik.

Det var på Coop Prix på Hovland fredag at 23-åringen viste butikksjef Nina Nilsen at han hadde en startpistol i lomma.

Mannen var mistenkt for å ha nasket og da butikksjefen ba om å få se lommene hans, viste han fram pistolen – i tillegg til en Redbull han hadde gjemt under jakka.

Dermed ville hun ikke gjøre annet enn å la dem gå, og kort tid etter ble de to mennene, 23-åringen og en 28-åring fra Larvik, arrestert på Hegdal industriområde ved Bisjord i Larvik.

I bilen lå startpistolen.

Registrerte våpen

Det viste seg at 28-åringen hadde våpenkort både for startpistolen og flere andre våpen som ble funnet i boligen til de to. Våpnene var imidlertid ikke sikret og oppbevart på en forsvarlig måte, noe 28-åringen nå er siktet for, i tillegg til oppbevaring av narkotika.

LES OGSÅ: Byggesaksbehandler i Larvik suspendert – etterforskes av politiet

– Våpenkortet er inndratt, opplyser krimsjef ved Larvik politistasjon, Knut Vidar Vittersø.

28-åringen ble ikke varetektsfengslet.

Fire uker i varetekt

23-åringen var allerede i politiets søkelys i en rekke saker den siste tiden og var også ønsket inn til avhør uten at han hadde møtt. 23-åringen er siktet for bedrageri, vold, innbrudd, tyverier og narkotikaforbrytelser og er nå i tillegg siktet for å ha vist fram våpenet på Coop.

LES OGSÅ: Da mannen som kidnappet Svanhild tok kontakt 20 år senere - fikk han ikke svaret han hadde håpet på

Politiet understreket fredag at mannen ikke hadde truet med våpenet, kun vist det fram. Mannen skal også ha opplyst at det var en startpistol da det skjedde.

Les også

Ramm så julelysene bli tent i byen – det var siste gang han ble sett i live

 

I en kjennelse fra Tønsberg tingrett mandag, er det besluttet at 23-åringen skal varetektsfengsles i fire uker. Dette på grunn av gjentakelsesfare.

«Handlingene nå fordeler seg over det siste år, men med en økende tendens en senere tid», påpeker retten i fengslingskjennelsen.

Straffedømt fem ganger

23-åringen er straffedømt fem ganger tidligere og den forrige dommen hans kom i Tønsberg tingrett i mai i fjor. De fleste av forholdene mannen nå er siktet for, er begått i prøvetiden for den betingede delen av dommen han fikk i fjor. Dermed vil det kunne få konsekvenser for straffen.