Etter full togstans på Vestfoldbanen fra om lag 19-tiden mandag kveld, er det nå åpnet for normal trafikk igjen mellom Larvik og Tønsberg.

På morgenen var det imidlertid litt problemer med å ha nok togsett fra Skien og mot Oslo.

Mens 5.48-avgangen fra Larvik kom seg av gårde åtte minutter forsinket, var det buss for tog mellom Skien og Stokke på den neste avgangen.

– Toget med opprinnelig avgang 6.56 vil bli forsinket fra Tønsberg, melder NSB på sine nettsider. Dette skyldes at toget venter på alle som kommer med buss.

Morgenens første tog på Vestfoldbanen ble innstilt, mens det andre ble organisert med buss. Det gjorde at de som ønsket å ta toget med avgang 4.46 fra Larvik måtte organisere annen transport eller vente nesten 45 minutter på neste avgang.

– Vi har fått beskjed om det er livsfarlig å gå ut

På NSBs hjemmesider ble det mandag kveld opplyst at det var problemer med strømtilførselen.

«Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Vi organiserer buss og taxi på den innstilte strekningen» var meldingen fram til klokken 23, på den rammede strekningen.

Mandag kveld var jernbaneverket usikre på når strekningen kunne åpne igjen, og det møtte også de som forsøkte å kjøpe billett på hjemmesidene til NSB.

– Et tog har revet med seg kjøreledningen. Vi vet ikke hvorfor det har skjedd ennå. Hvor lang tid det vil ta å reparere, kommer an på hvor omfattende skadene er, sa pressevakt Randi Folke-Olsen i Jernbaneverket mandag kveld.

I løpet av natten fikk de imidlertid opp igjen strømtilførselen og kunne starte som normalt på morgenen, men med litt få togsett i Skien inntil de første togene har tatt turen sørover på Vestfoldbanen.

LES OGSÅ: Har blitt enige om budsjettet: – Utrolig deilig

Mørkt og kaldt

Kjetil Ringdal var en av passasjerene som satt på toget da strømmen ble kuttet i går kveld.

– Nå har vi sittet her siden 18.20. Det er mørkt og det begynner å bli kaldt i kupeen, forteller han.

Ringdal skulle av toget i Sandefjord. Så ble det full stopp omtrent 100 meter før toget nådde stasjonen.

– Det er visst en løs kabel utenfor toget, så det er livsfarlig å gå ut. Vi har fått beskjed om å vente i toget til Jernbaneverket har fått jordet kabelen, sier han.

NSBs pressevakt bekreftet at det derfor har tatt tid før passasjerene kunne gå ut av toget. Like før klokken 20 var imidlertid stedet sikret slik at de 96 passasjerene kunne dirigeres om i busser.

Det opplyser pressevakt Gina Scholz i NSB.