Nå har de ansatt en vert – og kommuner i Nord-Norge ringer for å lære av Larvik

FORNØYD: Daglig leder i Larvik By, Pål Espen Wingaard, ser at det fortsatt er mange som tar seg en tur innom skøytebanen: – Nå ser vi at det er veldig mange som prøver dette for første gang, og mange av brukerne kommer langveis.

FORNØYD: Daglig leder i Larvik By, Pål Espen Wingaard, ser at det fortsatt er mange som tar seg en tur innom skøytebanen: – Nå ser vi at det er veldig mange som prøver dette for første gang, og mange av brukerne kommer langveis. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er mange barn og voksne som bruker skøytebanen på Torget nå om dagen. Nå har Larvik By ansatt en egen skøytebanevert for å bedre opplevelsen til brukerne av banen.

DEL

Etter det milde været rundt juletider, har det i de siste dagene blitt perfekte forhold på skøytebanen med tanke på det kalde været som har inntruffet. Det er tydelig at skøytebanen er en populær aktivitet her i Larvik. Flere barn og voksne har tatt turen denne ettermiddagen på søndag.

Heidi Asmyhr Thoresen har med seg Synne Asmyhr Skancke (6) og Mattis Asmyhr Skancke (2) på skøytebanen. De har akkurat stått på skøyter, men nå ønsker de bruke sklien som står rett ved skøytebanen.

– Barna liker seg veldig godt på skøytebanen. Det er veldig fint anlegg, og ikke minst så får vi veldig mange flinke barn til å gå på skøyter i byen. Dette er helt supert – å ha en slik livlig aktivitet på Torget.

Mange på besøk

Daglig leder i Larvik By, Pål Espen Wingaard, ser at skøytebanen er like populær som under åpningen i fjor. Han gleder seg over at folk setter pris på denne sosiale aktiviteten.

– Det er stas å se familier komme hit og gjøre noe sammen, det er ikke alltid hverdagen legger opp til det. Det er en stor inspirasjonskilde for meg i alle fall, sier Wingaard.

KOSER SEG: Synne Asmyhr Skancke(6) og Mattis Asmyhr Skancke(2) tok seg en tur til sklien etter ha kost seg på skøytebanen. De synes at det er gøy å være på skøytebanen.

KOSER SEG: Synne Asmyhr Skancke(6) og Mattis Asmyhr Skancke(2) tok seg en tur til sklien etter ha kost seg på skøytebanen. De synes at det er gøy å være på skøytebanen. Foto:

Wingaard er godt fornøyd med årets sesong så langt, han har sett at folk har vært på skøytebanen jevnt og trutt gjennom hele vinteren.

– Jeg synes det har gått veldig bra, det er ikke mange dager vi har hatt stengt. Det har vært noen dager med mildvær og vind, det er det verste for isbanen vår. Det var ett par dager i julen, men utover det har kommunen klart og holde isen oppe.

LES OGSÅ: Jarl-Erik og Geir roser hjemmetjenesten: – Det vi har opplevd er spesielt, like fantastisk hver gang 

Moro å være her

Det er ikke bare barn som bruker skøytebanen. I mengden finner vi også det unge paret Anders Buettner (21) og Joanna Mlodziejewska (22). Dette er deres første gang her.

– Vi har aldri vært her før. Det var vel henne som fikk meg hit. Hun ønsket å stå på skøyter så jeg bare ble med henne, sier Buettner.

FØRSTE GANG: Joanna Mlodziejewska(22) og Anders Buettner(21) likte seg på skøyebanen. De synes det er trivelig og fint at Larvik har et slikt anlegg på Torget.

FØRSTE GANG: Joanna Mlodziejewska(22) og Anders Buettner(21) likte seg på skøyebanen. De synes det er trivelig og fint at Larvik har et slikt anlegg på Torget. Foto:

Mlodziejewska synes det er veldig moro å stå på skøyter. Hun virker litt mer stødig på isen enn hennes makker ved siden av.

– Jeg har ikke stått så ofte på skøyter, men når jeg først gjør det da koser jeg meg veldig. Jeg liker disse skøytene jeg har fått. Det er veldig moro å være her.

– Det er veldig bra for familier og mennesker i Larvik som ønsker å gjøre noe sammen. Det er ikke veldig å gjøre her om vinteren, legger Buetnner til.

LES OGSÅ: Ivar solgte nylig presten noe som hadde ligget i butikken i 45 år 

Ansatte egen skøytebanevert

Larvik By har sett suksessen av prosjektet, nå har de også ansatt en egen skøytebanevert som er til stede fra torsdag til søndag. Han vil være tilgjengelig fra klokken 10.00 til 18.00.

– Skøytebaneverten vil hjelpe brukerne med å finne og ta på seg skøyter. Samtidig vil han vedlikeholde alle skøytene våre i bua, sier Wingaard.

Det vil også sørge for mindre rot i skøytebua, noe som var et lite problem i fjor. Denne sesongen har de i tillegg innført et nytt system for skøyteutlånet.

– I fjor var det inne hos Narvesen, da fulgte vi Narvesen sine åpningstider. Nå har vi forandret systemet. I år har vi flyttet skøytene i en egen skøytebue. Her har vi egne hyller, hvor de står etter størrelse. Det har gjort det lettere for brukerne å lære systemet slik at vi slipper å ha mye rot rundt det. Det har fungert veldig bra.

LES OGSÅ: Kjemper om å ha den beste ideen

Oppmerksomhet fra andre byer

Prosjektet har også fått oppmerksomheten utenfor Larvik sine grenser. Interesserte byer vil gjerne se og høre mer om hvordan skøytebanen har blitt mottatt her i byen.

– Vi får besøk av Skien på mandag som skal se på skøytebanen, de har sett på det lenge. Det kommer også telefoner fra kommuner fra Nord-Norge som har en enda lenger vinter enn oss.

EN DEL BRUKERE: Søndag ettermiddag var det rundt 15 stykker på skøytebanen. Det var gode forhold på banen og det var godt brøytet rundt anlegget.

EN DEL BRUKERE: Søndag ettermiddag var det rundt 15 stykker på skøytebanen. Det var gode forhold på banen og det var godt brøytet rundt anlegget. Foto:

Han forstår at mange får interessen av dette da Norge har en lang vinter. Flere byer i Norge ønsker å få flere folk ut av husene under vinteren, og skøytebanen blir et godt alternativ til en sosial aktivitet som både barn og voksen kan gjøre sammen.

- Det er fint å kunne bruke byene om vinteren. Det pleier å bli kaldt og tomt under denne tiden. Det er bare å turen hit. Vi vil alltid ha flere brukere, det er plass til enda flere på isbanen, sier Wingaard.

LES OGSÅ: Tre dager etter at de stengte dørene fikk Losen endelig støtte 

Artikkeltags