Seksåringen var en av mange barn som ble med da Barnas Turlag arrangerte en spesielt morsom søndagstur.

For ferden gjennom den 598 meter lange tunnelen midt inne i skogen ved Ulsbakktjern, var en spennende utfordring for flere enn ungene.

 

– Det blir rart, mente Ludvig Anker Rosenørn Svendsen (8), før han satte kursen inn sammen med kusinen Alma Marie og resten av familien.

Snart vinterstengt

For dem som vil gjennom tunnelen på denne siden av året, er det bare to uker igjen før tunnelen stenges. Den spennende ferden kan bli litt våt, så mange hadde tatt på seg gummistøvler for å slippe å bli våt på beina.

LES OGSÅ: Kyststien er blitt en innertier

Flaggermus skulle det heller ikke være der, selv om turleder Ellen Hauane kunne fortelle at tunnelen er i bruk av flaggermus, som bruker den til å overvintre.

Derfor blir også Ulsbakktunnellen stengt fra 1. oktober og åpnes ikke igjen før den 15. mai. Da er flaggermusene våkne og behøver ikke tunnelen til å sove.

LES OGSÅ: Legger ut på tur, uansett vær

Søndag var det så mange som 50–60 store og små som gikk turen via tunnelen til Bakkanetjønn for å grille.

 

Mange ble med

– Veldig bra oppmøte, mener turlederen, som forteller at Barnas Turlag arrangerer turer som er for absolutt alle.

– Man behøver ikke være medlem, og man kan komme uten at noen i familien er medlem, forsikrer hun.

Barnas Turlag arrangerer en tur i måneden og gjerne turer i forbindelse med høstferien, vinterferien og sommerferien, slik at barn får muligheten til å dra på en tur selv om de ikke skal på ferie andre steder.

 

Vannforsyningslinje

– Vi tenker også på at terskelen skal være lav med tanke på krav av utstyr, forteller Hauan.

 

Søndag gikk både store og små spente langs Ulsbakktjern før de kom til tunnelen. Der var det greit å ha på hodelykt for å komme seg helskinnet gjennom.

LES OGSÅ: Én tur hver fjerde dag

Før det store turfølget gikk fra parkeringsplassen ovenfor Ra ungdomsskole, fortalte Hauan litt om tunnelen, blant annet at den ble bygd som en vannforsyningslinje i 1925.

LES OGSÅ: Kyststi-jubileum med ansiktsløft og ny trasé