Trasket inn i mørket i Ulfsbakktunnellen

Skummelt: Alma Marie Furulund Svendsen (6) synes Ulsbakktunnellen så skummel ut. På turen sørget hun for at turlagets maskot, Turbo, kom seg helskinnet gjennom. Foto: Elisabeth Løsnæs

Skummelt: Alma Marie Furulund Svendsen (6) synes Ulsbakktunnellen så skummel ut. På turen sørget hun for at turlagets maskot, Turbo, kom seg helskinnet gjennom. Foto: Elisabeth Løsnæs

Artikkelen er over 3 år gammel

Skummelt, fastslo Alma Marie (6) før hun forsvant inn i tunnelmørket da Barnas Turlag arrangerte søndagstur.

DEL

Seksåringen var en av mange barn som ble med da Barnas Turlag arrangerte en spesielt morsom søndagstur.

For ferden gjennom den 598 meter lange tunnelen midt inne i skogen ved Ulsbakktjern, var en spennende utfordring for flere enn ungene.

Spennende tur: Det var mange som ville være med på tur søndag og både små og store forsvant inn i tunnellen, som er fra 1925. Den ble bygd som en vannforsyningslinje, kunne turleder Ellen Hauan fortelle før turen gikk fra parkeringsplassen ovenfor Ra. For de som vil ta turen før 2016 er omme, er det bare noen uker igjen før den stenges for vinteren.

Spennende tur: Det var mange som ville være med på tur søndag og både små og store forsvant inn i tunnellen, som er fra 1925. Den ble bygd som en vannforsyningslinje, kunne turleder Ellen Hauan fortelle før turen gikk fra parkeringsplassen ovenfor Ra. For de som vil ta turen før 2016 er omme, er det bare noen uker igjen før den stenges for vinteren. Foto:

– Det blir rart, mente Ludvig Anker Rosenørn Svendsen (8), før han satte kursen inn sammen med kusinen Alma Marie og resten av familien.

Snart vinterstengt

For dem som vil gjennom tunnelen på denne siden av året, er det bare to uker igjen før tunnelen stenges. Den spennende ferden kan bli litt våt, så mange hadde tatt på seg gummistøvler for å slippe å bli våt på beina.

LES OGSÅ: Kyststien er blitt en innertier

Flaggermus skulle det heller ikke være der, selv om turleder Ellen Hauane kunne fortelle at tunnelen er i bruk av flaggermus, som bruker den til å overvintre.

Derfor blir også Ulsbakktunnellen stengt fra 1. oktober og åpnes ikke igjen før den 15. mai. Da er flaggermusene våkne og behøver ikke tunnelen til å sove.

LES OGSÅ: Legger ut på tur, uansett vær

Søndag var det så mange som 50–60 store og små som gikk turen via tunnelen til Bakkanetjønn for å grille.

Grilling: Turen endte på Bakkanetjønn der turfølget grillet pølser etter ferden gjennom tunnelen.

Grilling: Turen endte på Bakkanetjønn der turfølget grillet pølser etter ferden gjennom tunnelen. Foto:

Mange ble med

– Veldig bra oppmøte, mener turlederen, som forteller at Barnas Turlag arrangerer turer som er for absolutt alle.

– Man behøver ikke være medlem, og man kan komme uten at noen i familien er medlem, forsikrer hun.

Barnas Turlag arrangerer en tur i måneden og gjerne turer i forbindelse med høstferien, vinterferien og sommerferien, slik at barn får muligheten til å dra på en tur selv om de ikke skal på ferie andre steder.

Felles rast: Alle grillet på Bakkanetjønn etter turen.

Felles rast: Alle grillet på Bakkanetjønn etter turen. Foto:

Vannforsyningslinje

– Vi tenker også på at terskelen skal være lav med tanke på krav av utstyr, forteller Hauan.

Barnas Turlag: Alma Marie Svendsen Furulund bar maskoten Turbo og turbosekken, som alltid er med på tur med Barnas Turlag i Larvik og omegn turistforening. Alma går froan fulgt av fetteren Ludvig Anker Rosenørn Svendsen, Tommy Svendsen, foran, Hilde Rosenørn de Lasson (bak t.v.) sammen med turleder Ellen Hauan.

Barnas Turlag: Alma Marie Svendsen Furulund bar maskoten Turbo og turbosekken, som alltid er med på tur med Barnas Turlag i Larvik og omegn turistforening. Alma går froan fulgt av fetteren Ludvig Anker Rosenørn Svendsen, Tommy Svendsen, foran, Hilde Rosenørn de Lasson (bak t.v.) sammen med turleder Ellen Hauan. Foto:

Søndag gikk både store og små spente langs Ulsbakktjern før de kom til tunnelen. Der var det greit å ha på hodelykt for å komme seg helskinnet gjennom.

LES OGSÅ: Én tur hver fjerde dag

Før det store turfølget gikk fra parkeringsplassen ovenfor Ra ungdomsskole, fortalte Hauan litt om tunnelen, blant annet at den ble bygd som en vannforsyningslinje i 1925.

Flott turdag: Det var nydelig turvær søndag og mange hadde tatt turen til området rundt Ulfsbakktjern.

Flott turdag: Det var nydelig turvær søndag og mange hadde tatt turen til området rundt Ulfsbakktjern. Foto:

LES OGSÅ: Kyststi-jubileum med ansiktsløft og ny trasé

Artikkeltags