Gå Bystien og lær foto!

FOTOTUR: På søndag inviterer disse til tur langs Bystien med fototips underveis, fra venstre Monica Klingenberg, Irene Berg, Paal Espen Wingaard, Jan Kåsa og Bjørn Gjeksrud med Lise Reng foran med kamera.

FOTOTUR: På søndag inviterer disse til tur langs Bystien med fototips underveis, fra venstre Monica Klingenberg, Irene Berg, Paal Espen Wingaard, Jan Kåsa og Bjørn Gjeksrud med Lise Reng foran med kamera. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Har du hørt om Bystien? En åtte kilometer lang blåmerka løype gjennom sentrum og rundt i byen. Har du kamera? På søndag inviterer turistforeningen til tur med fotografer som kan lære deg å ta bedre bilder!

DEL

– Nå har vi merket hele Bystien med blåmerker, sier leder for seniorgruppa i Den Norske Turistforening i Larvik, Bjørn Gjeksrud. Sammen med Jan Kåsa viser han både blåmerket og skiltet med Bystien ved Feyersgate.

Søndag morgen oppfordrer de alle som har lyst til å bli med på en tur langs den åtte kilometer lange løypa rundt i Larvik, til å pakke sekken med kamera klart.

– Vi møtes ved flaggstengene i Bøkeskogen og går i samlet tropp, sier Bjørn.

– På søndag har vi muligheten til å få tatt en masse flotte bilder av Larvik, for vi har fått med oss dyktige fotografer som kan lære deltakerne litt om motivvalg og innstillinger, supplerer Larvik Bys Paal Espen Wingaard.

Fotografene Lise Reng og Monica Klingenberg samt Irene Berg, som jobber med design og visuelt uttrykk, skal øse av sine kunnskaper underveis.

BLÅMEERKET: - Bystien er merket, vi må bare løfte opp blomsten litt her, sier Bjørn Gjeksrud og Jan Kåsa i DnT.

BLÅMEERKET: - Bystien er merket, vi må bare løfte opp blomsten litt her, sier Bjørn Gjeksrud og Jan Kåsa i DnT. Foto:

20 år gammel sti

– Jeg tipper at de fotointeresserte danner baktroppen, smiler Wingaard. Og Irene Berg, som til daglig driver Cornpopper Design, sier det holder med mobilkamera.

– Det er sikkert mange som har et kamera, men som stort sett bruker auto-innstillingen. På søndag kan de lære litt mer, reklamerer Paal Espen.

Bjørn Gjeksrud forteller at Bystien egentlig er en 20 år gammel sti som hadde grodd helt igjen da seniorgruppa kom over den på et gammelt kart.

– Det var en grønnmerket sti på kartet, som vi skjønte måtte være den gamle Bystien. Vi begynte å kviste og rydde etter stien på kartet. Det var nesten en ekspedisjon i begynnelsen, humrer han.

I fjor sto stien ferdig, nå med blå merker og noen skilt som peker vei.

Les også: Lørdag kan du kjøre gratis med tog mellom Larvik og Porsgrunn – så mange ganger du vil

Hørt om Tyskerfjellet?

– Det er morsomt å ta med folk på stien, for mange sier at "her har jeg aldri vært før" på flere steder. Løypa går blant annet om Doktorfjellet, via skogen bak gamle Byskogen skole. Har du for eksempel hørt om Tyskerfjellet? spør Bjørn.

Der må jeg bare riste på hodet. Jeg har ikke hørt om Storefjell heller inne i byen her.

– Jeg er ingen historiker altså, sier Bjørn, som har gått stien mange ganger.

– Åtte kilometer er et stykke å gå?

– Ja, mange synes det er langt den første gangen de går løypa. Men det er bare å hoppe av underveis.

Jan Kåsa foreslår at folk har på gode sko og at ei nistepakke hører med.

– I rask gange tar turen rundt halvannen time, men det er mer vanlig å bruke nærmere tre, legger han til.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken