VANNdring i Indre havn søndag

Margaret Støle Karlsen oppfordrer til en VANNdring langs Indre havn på søndag.

Margaret Støle Karlsen oppfordrer til en VANNdring langs Indre havn på søndag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Årets VANNdring, som Larvik Soroptimistklubb arrangerer på søndag, er en vandring i solidaritet til alle de kvinner som tilbringer utallige timer for å gå etter livgivende vann.

DEL

FN har bestemt at 22. mars skal være verdens vanndag, i dag er det over 800 millioner mennesker som lever uten en sikker vannforsyning i nærheten av hjemmet. De tilbringer utallige timer i kø eller må gå langt til vannkildene og blir utsatt for helsemessige konsekvenser av forurenset vann, sier Margaret Støle Karlsen i Larvik soroptimistklubb.

I år har vanndagen temaet "Natur for Vann" og hvordan vi skal takle vannproblemene i det 21. århundre. Vi må redusere forbruket av vann og gjenbruke det.

Margaret forteller at soroptimistene har fokusert på vannrelaterte prosjekter som gagner kvinner, som for eksempel bygging av brønner og vannpumper i avsidesliggende områder, forbedre eller bygge sanitæranlegg i slummen og i skoler. Det styrker kvinners stilling også økonomisk.

Den åttende

– Larvik Soroptimistklubbs VANNdring er bokstavelig talt en dråpe i havet, men den setter fokus på et viktig emne: Kvinner og utdanning, vann, energi og menneskeverd, sier hun og legger til:

– Søndagens VANNdring er den åttende i rekken og det vil glede oss stort om du blir med på turen. Vi starter ved Torstrand skole ved lunsjtider på søndag og avslutter på Batteritomta. På turen lar vi oss inspirere av Poesiparkens installasjoner. Om været står oss bi, kan turen passe for alle.

Margaret Støle Karlsen lokker med en trivelig tur sammen med andre, informasjon om soroptimistenes arbeid og du får anledning til, på en enkel måte, å vise solidaritet for kvinner som ikke har de samme godene vi har.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken