– Jeg er hjemme på bruket, og har vært det i hele påsken, sier en fornøyd Halvor Bakke på telefonen. Men hva kan han si om kveldens program?

– Det er et morsomt konsept, for det er kokkene som konkurrerer via oss. Kathrine Sørland og jeg skal gjøre deres meny, og de har bare lov til å fortelle oss hva vi skal gjøre, men de kan ikke røre. De kan til nød smake. Vi er deres forlengede arm, forteller han.

Halvor Bakke føler seg relativt grei på kjøkkenet, men han plasserer seg ikke som noen gourmetkokk.

– Jeg ble litt speeda. Alt skal foregå på en halv time, og da snakker vi en ekte og reell halvtime. Det var temmelig stressende helt til vi fikk vite at «nå er dere ferdige».

Halvor Bakke og Kathrine Sørland har vært med på "4 stjernes middag», og de har jobbet sammen med «Norges styggeste rom» tidligere.

– Kathrine og jeg er blitt venner privat, derfor var det ekstra hyggelig å konkurrere på TV sammen. «Fingrene av fatet» er en feelgood-serie der man lærer litt samtidig, sier Halvor Bakke.

Liker ikke å se seg selv

Han forteller om retten som var asiatiske fiskeboller, ikke Bjellands, i en egen saus og med nudler.

– Jeg hadde ikke tid til å puste, ingen verdens ting, det var bare å stå på. Jeg er vant til å jobbe under press, så det var morsomt.

– Har du sett programmet selv?

– Nei, det har jeg ikke. Men jeg tenkte kanskje jeg skulle se det i kveld.

– Kanskje?

– Jeg liker ikke å se meg selv på TV. Det er veldig hyggelig å lage tv. Å inspirere folk er det aller morsomste med min jobb. Men ikke å se på, sier han ærlig.

Halvor Bakke er mer opptatt av å snakke om det han jobber med nå.

– Jeg holder på med «Eventyrlig oppussing» sesong tre og episode tre. Vi har vært på ei skogshytte ved Krøderen som skal bli ny. Sesong tre kommer til høsten, reklamerer han.