Anders Hatlo tok med 4 stjerners middag til Lamøya

En smørblid Anders Hatlo ordnet desserten til 4 stjerners middag denne torsdagen.

En smørblid Anders Hatlo ordnet desserten til 4 stjerners middag denne torsdagen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne uka sendte TVNorge det femhundrede programmet av 4 stjerners middag, og vi fikk endelig se kommentatoren i programmet, Anders Hatlo. Og det på hans kjøkken på hytta på Lamøya.

DEL

I 500 programmer har Anders Hatlo vært stemmen som forteller og forbinder og gjør programmet 4 stjerners middag til en suksess sammen med kokken Ole Martin Alfsen. Med snert og humor følger stemmen til Hatlo med på handleturen og underveis i middagen.

Torsdag kveld var det altså Anders Hatlo til å stå over grytene.

– Jeg kommenterte jo meg selv og spilte meg selv, sier han og forteller at 4 stjerners middag er inne i sin 10. sesong.

– Og TVNorge insisterte på at jeg skulle være med på program nummer 500, og det var denne uka. At jeg skulle være med som deltaker altså.

– Og så tok du med gjengen på hytta på Lamøya.

– Jeg har snakket så mye om hytta, så jeg måtte ta dem med dit i høst. Det var så nydelig vær den kvelden.

Feirer 500 programmer

– Når du er stemmen i programmet lyder det som om du improviserer. Gjør du det?

– Her kan det hende at jeg svarer ja eller nei, eller at vi snakker 50- års erfaring. Kanskje en kombinasjon, for vi utarbeider et manus. Men det er mye improvisasjon, det er verken over- eller – undernaturlig, fleiper han i kjent stil.

– Koser du deg når du kommenterer hobbykokkene?

– Ja, helt klart, men jeg ble spurt om hvilke program jeg har likt best, og det greide jeg ikke å finne ut. Det går jo i ett.

– Har du sett episoden fra Lamøya?

– Jeg har jo sett den, for jeg har kommentert den, sier han og ler. Men torsdag kveld hadde han annet fore.

– Torsdag var det svær fest i TVNorge for å feire de 500 programmene. Da ble det vist mange klipp, blant annet fra det aller første med Eli Hagen, sier han, og legger til:

– Det er ganske stor forskjell på henne og meg som vertskap. Jeg har ikke så høyt hår, for eksempel.

Humor og mathjelp

– Det virker som om humoren i kommentarene dine, er din egen?

– Hvis ikke jeg synes det er morsomt, det gjelder i alle sammenhenger når en fremfører, da blir det ikke morsomt. Det må være min humor. Jeg synes det er altfor mange som skjeler til andres humor, og da blir det som regel dårlig.

– Er du glad i å lage mat?

– Mmm, jeg tror jeg har et talent, men når det gjelder erfaring ligger jeg under én.

– Du har en der hjemme?

– Jeg har det, som du kanskje så i programmet. Jeg fikk hjelp, men jeg laget alt selv.

– Så nå skjønner du hvordan de andre har det?

– Innlevelse har jeg. Jeg har skjønt hvordan de andre har det, og at de skal gjøre så godt de kan. Men det er ikke nødvendigvis godt nok.

Anders Hatlo forteller at programmet fra Lamøya kunne by på en annen av byens stoltheter, nemlig Åke Berg.

Lokale helter og poesi

– Vi er gamle skolekamerater, og jeg synes det var morsomt at han kunne være underholdningen, og gjestene fikk smake dråper fra Holten i Brunlanes, sier en travel pensjonert skuespiller.

– Jeg holder på med André Bjerke. Forestillingen skal være på Sanden scene på tirsdag neste uke. Den er utsolgt, men vi har satt opp en til 4. mars. Jeg har tatt med min nevø Martin også. Han er flink.

Anders Hatlo snakker varmt om Erling Pedersen som har hjulpet med manus, Øystein Lund Olafsen og «pioneren» fra Larvik.

– Ja, han er fra Tjølling, men til og med Lardal er Larvik nå. Neste sted vi skal utvide kommunen med, må være Sandefjord. Deretter kanskje Kongsberg, og Porsgrunn, drodler han.

– Hvordan synes du det gikk med deg i programmet?

– Gjestene gikk jo klokka to på natta, så det er mye som tydet på at de koste seg, humrer Hatlo.

Deltakerne i 4 stjerners middag denne uka: Tuva Fellmann, Henrik Bjørnstad, Yasmin Syed og vår mann Anders Hatlo, med hvert sitt bilde av vår egen Åke Berg.

Deltakerne i 4 stjerners middag denne uka: Tuva Fellmann, Henrik Bjørnstad, Yasmin Syed og vår mann Anders Hatlo, med hvert sitt bilde av vår egen Åke Berg. Foto:

Artikkeltags