Gå til sidens hovedinnhold

Tilbyr tre gratis utdanninger i Larvik fra høsten

Artikkelen er over 3 år gammel

Til høsten starter AOF Norge Telemark og Vestfold seks ulike fagskoleutdanninger. – Det satses på fagskole. Så mange klasser har vi aldri startet før, sier fagskolekonsulent Inger-Lene Flatin.

Fagskolen AOF Norge Telemark og Vestfold tilbyr utdanninger på tre steder; Larvik, Skien og Seljord. Totalt startes det opp seks ulike utdanninger til høsten, alle er gratis, og tre av dem kan tas i Larvik.

– Regjeringen satser på fagskole, og AOF Norge Telemark og Vestfold har fått tildelt flere penger. Derfor kan vi tilby flere studieplasser, sier Inger-Lene Flatin, fagskolekonsulent i AOF Norge Telemark og Vestfold.

Hun forteller at regjeringen ønsker å anerkjenne fagskole som høyere yrkesfaglig utdanning, og det er blant annet foreslått at fagskolepoeng skal erstattes av studiepoeng.

– Dette kommer til å høyne fagskolens status og anerkjennelse, sier Flatin.

Gratis utdanninger hos AOF Telemark og Vestfold:

  1. Barn med særskilte behov, studiested Skien.
  2.  Arbeid med språk, flerspråklighet og flerkulturell kompetanse i barnehagen, studiested Larvik.
  3. Arbeid med de yngste barna (0-3 år) i barnehagen, studiested Skien.
    (Disse tre klassene er forbeholdt barne- og ungdomsarbeidere som er ansatt i barnehage og assistenter med minst fem års praksis som er ansatt i barnehage.)
  4. Barn med særskilte behov, studiested Larvik.
  5. Miljøarbeid rettet mot mennesker med funksjonsnedsettelse/utviklingshemming, studiested Larvik og Seljord.
  6. Omsorg for mennesker med nevrologiske lidelser, studiested Skien.

Kilde: aof.no/fagskoler/1022

Er mer trygg i jobben

Tove Skjønhaug fra Veldre i Larvik er akkurat ferdig med sin toårige deltidsutdannelse i miljøarbeid rettet mot mennesker med funksjonshemning/utviklingshemming.

Eksamen er bestått, og Skjønhaug er svært fornøyd med å ha tatt mer utdannelse i voksen alder.

– Mer utdannelse har gjort at jeg kjenner meg tryggere i jobben, og fått mer forståelse. Dette gjør blant annet at jeg tør å sette i gang tiltak, og det er veldig moro å se at det virker. For eksempel har vi lagd ukeplaner over oppgaver som brukerne selv skal gjøre. Det gir dem mestring og flere positive opplevelser, sier Skjønhaug, som jobber i Larvik kommune, i virksomhet for funksjonshemmede.

LES OGSÅ: Kom seg tilbake i jobb etter hjerneslag, men så kuttet NAV ut tilskuddet – nå gjør Jarle noe helt nytt

Opptaket er i gang

Skjønhaug forteller at hun ble oppmuntret av sin leder til å ta fagskoleutdanning, og det synes Flatin er svært positivt.

– Det er fantastisk bra at lederne oppfordrer sine ansatte til å ta mer utdanning slik at kompetansen heves. Det kommer brukerne til gode gjennom enda bedre tjenester, sier Flatin.

Hun vet om at enkelte av studentene på fagskolen har gått opp i lønn som følge av høyere kompetanse og andre har fått høyere stillingsbrøk.

De seks utdanningene er altså gratis, men bøker og transportutgifter på betales av den enkelte. Flatin opplyser at enkelte fagforbund tilbyr sine medlemmer stipend til bøker.

– Vi starter opp utdanningen i begynnelsen av september, og vi er i gang med påmeldingene. Her gjelder første mann til mølla-prinsippet, sier Flatin.

LES OGSÅ: Tone fra Stavern ble historisk

 

Hva er fagskole?

Fagskoleutdanninger er korte yrkesrettede utdanninger som bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse, og som har et omfang tilsvarende minimum et halvt studieår og maksimum to studieår.

Kilde: kunnskapsdepartementet

Kommentarer til denne saken