Evakuerte på grunn av bombetrussel – viste seg å være fyllerør

BLE EVAKUERT: Både politi og ambulanse ankom puben John Wright etter at en vakt mente han hadde oppfattet en bombetrussel. Utestedet ble evakuert, men det viste seg bare å være fyllerør.

BLE EVAKUERT: Både politi og ambulanse ankom puben John Wright etter at en vakt mente han hadde oppfattet en bombetrussel. Utestedet ble evakuert, men det viste seg bare å være fyllerør. Foto:

Puben John Wright valgte i natt å evakuere sine gjester. Det dørvakta oppfattet som en bombetrussel var imidlertid bare fyllerør.

DEL

Natt til søndag ble alle som var til stede på puben John Wright sendt ut i kulden etter at en av vaktene mente han oppfattet en bombetrussel.

Både politi og ambulanse ankom stedet.

Vakta var nok imidlertid litt kjapp på labben. Det viste seg nemlig bare å være tant og fjas fra en beruset gjest.

Feil rekkefølge

– En gjest ved stedet hadde fortalt en annen gjest at en annen person igjen skulle sprenge et eller annet. Så her var det mye via via. Vaktene hadde da på det grunnlaget valgt å evakuere stedet selv, før de kontaktet oss, forteller Øystein Eikedalen ved politiets operasjonssentral.

Og forteller at her har nok rekkefølgen av handlinger vært feil.

– Den burde vært annerledes. Vi burde vært kontaktet først for å ta vurderingen. Dette var i høyeste grad en udefinert trussel, og vi agerer ikke på udefinerte trusler. Spesielt ikke natt til søndag. Og spesielt ikke når vi vet hvem som kom med dette. Konklusjonen var da også at dette bare var fyllerør, sier Eikedalen.

– Så her var noen for ivrige i tjenesten og overreagerte?

– Jeg skal ikke slakte vurderingen som ble gjort, men mye skjer når folk er beruset. Intensjonen her har selvsagt vært den beste, men kvalifiserte vurderinger bør ligge til grunn for en evakuering.

Kvelde-mann innbrakt

Eikedalen forteller at politiet kun trengte tre minutter på å lande oppdraget. Da kunne utestedet fortsette som normalt.

– Ei dame hadde sagt noe hun ikke skulle gjort, men det var overhodet ikke noe farlig situasjon, presiserer han.

Brynjar Løkke, som driver John Wright sammen med Trond Myhre Eriksen, forteller at han ble orientert om hendelsen i natt, etter at evakueringen hadde funnet sted.

– Vi skal ha et møte med vaktselskapet der vi skal diskutere det som skjedde og beslutningen som ble tatt, sier han.

Av øvrige hendelser i natt kan det nevnes at en Kvelde-mann i 30-årene ble innbrakt til arresten etter å ha brutt gjentatte pålegg fra politiet.

LES OGSÅ: Siktet 28-åring i avhør: Innrømmer at han tente på søppeldunken, men trodde ikke biblioteket ville brenne

LES OGSÅ: Dette vet vi om mannen som er pågrepet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken