Løyperapport: Drømmeforhold fredag, hvordan blir det i helgen?

Artikkelen er over 1 år gammel

Det blir grått og vått lørdag, hvis værmeldingen slår til, men søndag er det muligheter – også for deg som ikke skal gå Vindfjelløpet.

DEL

Det var strålende sol fredag formiddag, og kanskje hadde du mulighet til å ta en tur før regnværet melder sin ankomst.

Søndag er det årets store happening for lokale turrenn-arrangører, det eneste mosjonsrennet i Larvik i løpet av vinteren. Rennet på 41 kilometer fra Viddaseter til fylkesanlegget i Borgen vil prege mulighetene i løypene søndag, og arrangørene anbefaler at deltakerne har med klister.

Ellers i distriktet blir det spennende å se hvor mye regn som kommer, og hvordan det vil prege løypene, men det er ikke noe tvil om at det er masse snø, og at det sjelden har vært flere oppkjørte løyper i hele distriktet.

Vindfjellsamarbeidet

Søndag 10. februar arrangeres Vindfjelløpet og all løypepreparering vil bli prioritert i henhold til det. Starten i Vindfjelløpet vil foregå fra Viddaseter i tidsrommet kl. 10.00 til kl. 11.20. I dette tidsrommet og noen timer til, henstiller vi alle som er på skitur å vise hensyn til deltakere i Vindfjelløpet som har startnummer.

Fredag vil Svarstad IL preparere den nordlige delen av løypenettet og deler av traseen til Vindfjelløpet bl.a. over Jomfruvann. Samtidig preparerer Vindfjellsamarbeidet løyper fra Løvås via Breiangen og Grorud, og alle tre løyper mellom Viddaseter og Årum.

Med bakgrunn i værvarslet for de neste dagene er det umulig å bestemme eksakt når det vil bli preparert denne helgen, så følg med på sporingen.

Nanset og Vestmarka

Løypene (øst- og vestsiden) fra Bjørndalen til Lauvesetra ble fredag formiddag.

Værmeldingen de neste dagene viser mildvær og regn, og vi vil vurdere løpende når vi kjører igjen. Sannsynligvis kjører vi løypene innover i Vestmarka når kuldegradene kommer tilbake. Kunstsnøtraseen i Bjørndalen vil bli preparert fredag formiddag.

Østløypa fra Bjørndalen til Rømminga er lagt om fra tidligere år. Løypa går nå på gamle E-18 med avkjøring ved tunnelåpningen ved Bommestad (se vedlagt bilde). I tillegg er løypa endret lenger opp mot Rømminga, slik at den bratteste bakken ikke lenger er en del av løypa, og løypa er nå svært familievennlig. Vi anbefaler alle å prøve den nye løypetraseen.

Nanset arrangerer skiskole i Bjørndalen lørdag.

Kvelde skiarena

Oppkjørte løyper: 51.2 km

Stilart: skøyting og klassisk

Sist oppkjørt: Fredag kveld. Det vil bli kjørt opp løyper hver dag ved behov.

Snømengde: 95 cm

Info: Dette vil bli kjørt opp søndag/mandag: Kvelde-Gjone, Kvelde-Nordkvelde, Kvelde-Ødegården, Åsrum-Farmen,

Lysløypa er åpen for alle og det er akebakke og mulighet for å grille her.

Skikarusellen fortsetter 12. februar.

Larvik Ski

Larvik ski har nå kjørt opp 46 km skiløyper i hele distriktet. Du kan gå ut fra Ut fra Sky skole, UTD Snøpark, Ulfsbakk, Eikedalen, Eplevika, Melau, Halle, Tanum Saga, Salsås, Tanum Kirke, Jordet skole, Brunla Skole Tennishallen, Hauanåsen og Nestun.

Det er ikke mange steder du kan gå på ski, samtidig som du hører sjøbrusen slå inn over Rakke, vi anbefaler en tur på Hauanåsen i Stavern hvis du har anledning.

Artikkeltags