Inviterer til internasjonal romjulsfest på Verket

Alle er velkommen: Line Møller, Hiam Alchirout, Mirjam Holta og Mohammad Al Ahmad inviterer til fest på Verket 30. desember.foto: Kjersti bache

Alle er velkommen: Line Møller, Hiam Alchirout, Mirjam Holta og Mohammad Al Ahmad inviterer til fest på Verket 30. desember.foto: Kjersti bache

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag er det duket for et uhøytidelig spleiselag av en fest på Verket. Det blir internasjonal romjulsfest der alle som har lyst kan ta med seg mat og drikke fra sitt land og komme.

DEL

– Vi vil invitere alle som har lyst til å bli med på en fest i romjula. Det er en tid som kan være litt tung for dem som er alene og for dem som ikke har rukket å bli kjent med sin nye by enda, sier Hiam Alchirout.

Sammen med Line Møller har hun laget en Facebook-side som heter «Internasjonal romjulsfest», og der kan folk melde seg på.

– Vi stiller med den store salen på Verket i Kongegata, med kaffe og te og musikk. Folk kan ta med seg mat og drikke, og så kan vi være sammen og ha det hyggelig, sier Hiam.

– Selv om det er mange som har opplevd mye vondt, er det fint å komme sammen og glede seg, sier Mirjam Holta.

Fant Hiam på nettet

Hun har flyttet til Larvik fra Nord-Norge sammen med kjæresten, den syriske flyktningen Mohammad Al Ahmad.

– Mirjam kom til Larvik på grunn av meg, ler Mohammad, og legger spøkefullt til:

Aktiviteter for barna: Festen er for barn og voksne, og det blir flere aktiviteter for de yngste.

Aktiviteter for barna: Festen er for barn og voksne, og det blir flere aktiviteter for de yngste.

– Jeg søkte om familiegjenforening.

– Og hvorfor kom du til Larvik? smiler Hiam.

Mohammad Al Ahmad er flyktning fra Syria, og kom til Norge for litt over tre år siden. Etter at han kom til landet, fant han Hiam på google.

– Vi er i familie, men har ikke kjent hverandre fra før, smiler Mohammad.

De to ble enige om at de måtte møtes, og han kom til Larvik. Nå bor Mohammad her sammen med Mirjam Holta, som var leder på det første mottaket han kom til i Norge.

Fest for barn og voksne

– Vi håper at det kommer masse folk, og festen er ikke bare for dem som kommer fra andre land. Vi satser på at mange lokale har lyst til å bli med, sier Line Møller.

– Det blir et minne for livet. Med unge og gamle som danser sammen og har det gøy, oppfordrer Hiam Alchirout.

Erla Ludviksdottir som jobber på Grand Hotel, er med å arrangere.

– Hun er i gang med å skaffe folk som kan bake kaker. Det kommer til å bli en smakebit fra mange forskjellige land, lokker Hiam Alchirout.

– Det er bare å komme, ta med deg barn og besteforeldre og alle du kjenner. Inngangsbilletten koster bare 20 kroner, og du er garantert en koselig kveld her på Verket den 30. desember, sier Line Møller.

Artikkeltags