​For første gang deler Sparebank 1 BV ut talentstipend til idretts- og kulturtalenter i Vestfold og nedre Buskerud. Målgruppen for stipendet er ungdommer i alderen 16-25 år som satser og ønsker å bli best mulig innenfor sin idrettsgren eller sitt kulturfelt.
– Dette er en del av vårt samfunnsansvar, og det er viktig å heie på og hjelpe til å bære frem unge talenter, sier Roar Kaupang, som er ansvarlig for talentstipendet og sponsoransvarlig i Sparebank1 BV. Det kom inn 117 søknader: 30 på kultur og 87 på idrett.

En av de mest talentfulle i distriktet er skytteren Christian Rød Karlsen fra Nevlunghavn. 17-åringen har allerede både gull fra VM og NM. Han imponerte juryen og var blant de åtte idrettstalentene som fikk stipend.

Innenfor kulturfeltet imponerte sanger Emilie Jensen juryen. 19-åringen fra Larvik var en av seks kulturtalenter som ble belønnet med stipend.

(saken fortsetter under bildet)

   

Juryen som har plukket ut vinnerne har bestått av ex-fotballproff Arne Dokken og NRKs ekspertkommentator Fredrik Aukland samt Roar Kaupang fra banken. De lot seg virkelig imponere over nivået på søknadene.

– Jeg synes nivået er enda bedre enn forventet, sier Arne Dokken fornøyd - og får støtte av Fredrik Aukland:
– Samtlige har store ambisjoner, og det er meget bra, sier Aukland, som er positivt forbauset over bredden i søknadene:

– Det kan være vanskelig å sette søknader opp mot hverandre i så ulike grener, så vi har gått mer inn i søknadene og sett på presentasjonen og hva de skal bruke pengene til under vurderingen.

Talentstipendet deles ut til ungdom mellom 16 og 25 år som er spesielt talentfulle innen kultur eller idrett. Søkere må være bosatt i Vestfold eller nedre del av Buskerud, eller ha tilknytning til et idrettslag, klubb eller forening i dette området. Talentstipendet deles ut av Sparebank1 BV. I år blir det delt ut 6 stipender innen kultur og 8 stipender innen idrett.