Nå duellerer de om å ta flest gull i 2018

TIL TOPPS I: Tom Nalum tok årets tredje NM-tittel i skyting på hjemmebane. Til venstre Magne Gusland og til høyre Svein-Martin Tyreng

TIL TOPPS I: Tom Nalum tok årets tredje NM-tittel i skyting på hjemmebane. Til venstre Magne Gusland og til høyre Svein-Martin Tyreng Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De kjemper sammen på lag og mot hverandre. Tom Nalum og Christian Rød Karlsen tok sine tredje NM-gull i helgen, og det på hjemmebane.

DEL

Sist helg var det NM i Fitasc Sporting på Dolvenbanen, der Brunlanes sportsskyttere sto som arrangør for det som er en internasjonale gren i leirdueskyting. Her er det en feltløype som utøverne går, i motsetning til vanlig leirdueskyting, der alt foregår på en mindre arena.

Som vanlig forsynte de lokale skytterne seg grovt av medaljene som skulle deles ut.

Tom Nalum gikk helt til topps, uansett klasse, etter å ha skutt til 96 poeng av 100 mulige i mesterskapet. Utøverne gikk fire rundet med 25 poeng i hver, og Nalum var en av bare to deltakere som hadde en runde med fullt hus, det gjorde han i den første. Den andre utøveren var for øvrig Martin Røsrud Graven, også han fra Brunlanes sportsskyttere.

Sølv i NM fikk Magne Gusland med 93 poeng, mend John-Ole Nordskog fra Siljan tok bronse.

Vant etter omskyting

I juniorklassen ble det svært spennende, der Christian Rød Karlsen kjempet med nevnte Nordskog fra Siljan gjennom de fire rundene. Brunlanes-skytteren ledet gjennom konkurransen, med Nordskog utlignet forspranget med en god sisterunde og begge endte på 90 poeng og likt.

Dermed måtte de to ut i omskyting, og her var Rød Karlsen best og sikret seg gullet i juniorklassen.

Røsrud Graven fulgte rett bak med 88 poeng, og tok bronse i klassen.

I lagkonkurransen i NM ble det overlegen gull til Brunlanes, med Tom Nalum, Magne Gusland og Rød Karlsen på laget. de tre vant med 20 poeng til neste lag, som ble Moss JFF.

I veteranklassen V55 ble det gull til Ole Henrik Gusland mens Gunnar Gusland var best i V65.

Totalt var det 90 deltakere med i mesterskapet på Dolvenbanen.

LES OGSÅ: To fra Larvik fikk talentstipend

Kniver om å vinne flest gull

Med gullene på hjemmebane har både Tom Nalum og Christian Rød Karlsen nå tre individuelle NM-titler hver denne sesongen, pluss laggullene de har sammen.

Nalum har vunnet i Dobbel Trap, leirduesti, der han også vant kongepokalen og sørget for at mange i Norge må vente i seks år til, og Fitasc Sporting. Rød Karlsen har vunnet Dobbel Trap, Compak Sporting og Fitasc Sporting, og nå er det kanskje skandinavisk mesterskap i Compak Sporting som må til for å skille dem i antall medaljer.

Det arrangeres nemlig i Andebu kommende helg, og begge to seiler opp som gullkandidater etter NM-skytingen.

Det tror imidlertid Nalum kan bli tøft, og holder Rød Karlsen som favoritt.

– Jeg kan kjempe i toppen hvis jeg har klaff, men jeg forventer nesten å bli slått av junior-kollega Christian, som satser enda mer på denne grenen, og er blant favorittene i juniorklassen. Han kommer til å hevde seg i senior også, hvis han har dagen, sa Nalum etter NM-gullet i leirduesti.

TIL TOPPS II: Christian Rød Karlsen vant juniorkassen etter omskyting mot John-Ole Nordskog fra Siljan (t.v.) mens Martin Røsrud Graven fra Brunlanes ble nummer tre.

TIL TOPPS II: Christian Rød Karlsen vant juniorkassen etter omskyting mot John-Ole Nordskog fra Siljan (t.v.) mens Martin Røsrud Graven fra Brunlanes ble nummer tre. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags