Larvik er ikke lenger medlem i Vestfoldfestspillene. Men i pinsen har jeg gjort min lille skjerv for festspillkunsten. Jeg har vært i Danmark og besøkt den norske kunstneren Marit Benthe Norheim. Hun kommer til festspillene i Vestfold med fem frodige kvinneskikkelser som er formet over gamle campingvogner. Pluss trillende engler i betong som har fått et eget korverk dedikert til seg.

LES OGSÅ: (+)deLillos kommer til Kjerringvik i år også

Jeg ble kjent med Marit Benthe Norheim da vi begge bodde i London for mange år siden. Siden har vi vært nære venner. I pinsen var jeg på besøk, og hjalp til med å gjøre rent inne i campingkvinnene. De har stått utstilt i Århus, og i et par av dem har hjemløse overnattet. Kunstneren syntes det var greit at campingkvinnene kunne gi ly for natten, og hun forteller at de har reist rundt i ni år uten at noen har gjort noen som helst skade på de frodige kvinneskikkelsene.

LES OGSÅ:  Nå bør du skifte ut sjøkartene dine

I dag, onsdag, ankommer de fem campingkvinnene og englene på hjul Larvik via Superspeed. Herfra skal de trille videre til åpningsforestillingen for Vestfoldfestspillene lørdag 24. juni og så til de forskjellige festspillbyene.

I Larvik kan vi se dem på vei til og fra Superspeed. De er mobile skulpturer som blir trukket av biler som campingvogner, Campingmama, Flykningkvinnen, Bruden, Maria Beskytteren og Sirenen. Du har aldri sett noe lignende i hele ditt liv!